Sjarmerende hyttepreg

La deg inspirere av interiørkonsulent Ingunn Vik Launes sine tips til hvordan du kan kombinere det tradisjonelle fra Setesdal med moderne interiør til din hytte.

Tekst og bilde av 07 media

Blant de vakre snødekte fjellene i hjertet av Hovdens sjarmerende sentrum finner du en hytteinspirert møbelbutikk med navn Grindberg. En familiebedrift som for tretten år siden ble opprettet for å gi innbyggerne i Bykle den koselige hyttesjarmen til hjem og hytter.

Daglig leder ved familiebedriften Grindberg, Ingunn Vik Launes, forsikrer at interiørbutikken satser på lokale materialer fra Setesdal, hvor det tas i bruk autentisk norsk håndverk med et trendy preg.

– Vi har et nordisk uttrykk med vekt på hyttefølelsen og kosen. Jeg synes det er spennende at man kommer til et litt annerledes hjem i helgene. Hovden er blitt et satsingsområde for oss, hvor vi ofte tar i bruk bjørk og furu fra lokalområdet.

Vi synes det er viktig at kunden får et kortreist møbel som er skreddersydd for hytta, forklarer Launes smilende. Hun rydder kjapt vekk et par papirer på det tunge trefargede kontorbordet og tar en slurk av den elegante glasskoppen med rykende nytraktet kaffe.

Sjarmerende hyttepreg

Vik Launes er oppvokst med møbelhåndverk i en liten bygd over fjellet fra Hovden, nærmere Fyresdal i Telemark. Hun visste i tidlig alder at det var interiørkonsulent hun skulle bli da hun ivrig var med sin far på håndverksjobb som barn. I dag driver  hun Grindberg på Hovden, Kristiansand og i Fyresdal, sammen med sin bror og fetter, samt sønnen Alexander.

Som hytte- og interiørentusiast mener Ingunn at det er essensielt å gå til innkjøp av tradisjonelle interiørmaterialer til hytta. Lokale materialer fra Setesdal som ull og skinn i god kvalitet, er fint å kombinere med trendy interiørartikler for å få det sjarmerende hyttepreget med en personlig fremtoning.

– Legg vekt på skinn, ull og gode materialer. Tradisjoner er fint, bruk derfor det typiske fra Setesdal og kombiner det med ny design. Bruk også gode puter med farger som samspiller med årstiden. Ha færre ting, men heller produkter i bedre kvalitet, sier hun med en begeistret tone.

Brente farger

Interiørkonsulenten anbefaler også å ta i bruk sterke farger som grønn og oransje denne sesongen. Launes understreker at du gjerne kan være  kreativ når det gjelder farger, men det er fortsatt viktig å huske på at disse fargene bør passe til din personlige interiørstil.

– Spennende farger og kombinasjoner er inspirerende, avslutter hun. Hun retter på et par grå pelsputer og rydder rundt seg for å gjøre klar butikken til åpning