Den Gamle Gaard

Den Gamle Gaard på Fjellgarden Hovden kan leies sammen med hytte som ligger like ved siden av gården og tilbyr dermed totalt 25 sengeplasser.

Den Gamle Gaard er et unikt bygg, opprinnelig fra Uppstad der det ble bygget på 1700-tallet. På 1960-tallet ble gården flyttet til Hovden Alpinsenter hvor den ble benyttet som varmestue og billettkontor. Gården, som er restaurert, ligger nå ved Fjellgarden Hovden og det er en stor glede å kunne leie ut dette huset hvor husets sjel virkelig er til å ta og føle på.

Den laftede bygningen går over to etasjer. I første etasje er det kjøkken beregnet for storhushold, garderobe og toaletter samt de to stuene; «årestoga» og «skåp og kvile». I årestoga sitter du på benker med skinnfeller rundt den åpne grua som er i midten av rommet. I «skåp og kvile» er det langbord for matservering og to sjarmerende innebygde «himmelsenger» på hver sin side av et skap. Derav navnet «skåp og kvile».  I annen etasje er det leilighet med baderom, soverom samt oppholdsrom med sovesofa.

Bare noen skritt unna den gamle Gaard ligger hytta som har fire soverom, stue, kjøkken, to baderom, sauna og vaskerom.

Når du leier Den Gamle Gaard kan du velge om du vil bo med selvhushold eller med pensjon. 

Vetskapet ved Den Gamle Gaard driver også slakteri og kjøttproduksjon og kan derfor anbefale tilberedte retter med egenproduserte råvarer. Det kan også tilbys ulike kurs i foredling av kjøtt, bl.a. pølsekurs som er egnet for både voksne og barn.