Fjellbyen Hovden øverst i setesdal

Hovden ligger i Bykle kommune i øvre Setesdal og er den største skidestinasjonen i denne delen av Norge. Er du glad i fjellet, er dette plassen for deg. Enten du er på vei nordover eller sørover, har du mange gode grunner til å stoppe her. Hovden har også mange overnattingsmuligheter.

 

På Hovden er det mange fine fiskevann og turstier i høyfjellet. Blant annet er toppturene en populær familieaktivitet. På varme sommerdager er Hegni Friluftsområde et populært sted enten du ønsker å bade, fiske, sykle eller gå tur. Hovden Badeland & Spa er et helårsåpent paradis for barn i alle aldre.

Om vinteren tilbyr Hovden 180 kilometer med langrennsløyper som blir preparert daglig. Alt fra skogsløyper i lavlandet til høyfjellsløyper i åpent terreng, så her finner du garantert noe som passer for deg. Hovden Alpinsenter har nedfarter tilpasset alle nivåer, og noen av disse er flombelyste under kveldskjøringen.

På Hovden har du gode utsikter til å nyte livet i fjellheimen. Enten du er på veg nordover til fjordene eller sørover til sørlandskysten, finner du mange herlige plasser å stoppe her hos oss. Vi har mange gode fiskevann, og du finner flere vandreruter på høgfjellet. Toppturene er en populær familieaktivitet med diplom til alle deltakarar. På varme dager er Hegni friluftsområde stedet for bading, fiske, sykkel- og vandreturar. Der er det og et spennende museum.

Hovden Badeland & Spa er et paradis for store og små hele året. Hovden er en perfekt sted å overnatte før ferden går videre. Sett av tid til en runde på Ørnefjell Golfbane som ligg 720 moh. Den vakre naturen gir spillet en ekstra dimensjon.