Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com Sat, 13 Jul 2019 11:32:59 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.10 https://hovden.com/wp-content/uploads/2017/01/cropped-h-logo-32x32.png Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com 32 32 Båtutleie og kanoutleie på Hovden https://hovden.com/batutleie-og-kanoutleie-pa-hovden/ https://hovden.com/batutleie-og-kanoutleie-pa-hovden/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:59 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/batutleie-og-kanoutleie-pa-hovden/ På Hegni Friluftsområde kan du leie båter, pedalbåter og kanoer. Redningsvester er inkludert i leieprisen. Båtene er små Pioner-joller med...

The post Båtutleie og kanoutleie på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
På Hegni Friluftsområde kan du leie båter, pedalbåter og kanoer. Redningsvester er inkludert i leieprisen.

Båtene er små Pioner-joller med plass til 2 voksne og 2 barn. Kanoene har plass til 2 voksne (+1 til 2 barn)

Priser robåt / kano / kajakk:
1 time: 100 / 100 / 125
1/2 dag: 185 / 140 / 200
1 dag: 315 / 240 / 350
2 dager: 500 / 400 / 600

The post Båtutleie og kanoutleie på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/batutleie-og-kanoutleie-pa-hovden/feed/ 0
Hegni Friluftsområde på Hovden https://hovden.com/hegni-friluftsomrade-pa-hovden/ https://hovden.com/hegni-friluftsomrade-pa-hovden/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:54 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hegni-friluftsomrade-pa-hovden/ Hegni Friluftsområde er et flott område med varierte tilbud av turstier samt lekeapparat, trampoline og sandvolleyballbane. Det finnes også en...

The post Hegni Friluftsområde på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hegni Friluftsområde er et flott område med varierte tilbud av turstier samt lekeapparat, trampoline og sandvolleyballbane. Det finnes også en kiosk med kafémeny.

Herfra kan du dra på fisketur, enten du vil fiske fra land eller leie en robåt. Det er et fint utgangspunkt for vandre- og sykkelturer. Eller du kan nyte livet på stranda eller ta en dukkert i Hartevatn.

The post Hegni Friluftsområde på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hegni-friluftsomrade-pa-hovden/feed/ 0
Barmarkskjøring med hundevogn https://hovden.com/barmarkskjoring-med-hundevogn/ https://hovden.com/barmarkskjoring-med-hundevogn/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:32 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/barmarkskjoring-med-hundevogn/ Haukeli Husky holder til Tjønndalen som ligger nær Haukeli, på vei mot Arabygdi og Rauland. Her er det gjennom mange...

The post Barmarkskjøring med hundevogn appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Haukeli Husky holder til Tjønndalen som ligger nær Haukeli, på vei mot Arabygdi og Rauland. Her er det gjennom mange vintersesonger drevet hundekjøring på snø.

Snøen er borte, men ingen problem. Vi bytter ut sleder med vogner med hjul. Kjør ditt eget hundespann, med en av våre solide vogner. Denne turen går på små veier i naturskjønne fjellområder nær vår kennel.  Det kreves ingen erfaring fra hundekjøring for å være med på denne turen. Nødvendig opplæring vil bli gitt. Det er en erfaren guide med på turen.

Det er 2 voksne personer per vogn, en kjører, og en er passasjer, så bytter vi underveis. Barn sitter på med guiden eller sammen med voksne.

Periode: 1. juni – snøen kommer

Varighet: ca 2 timer

Pris: kr 500,- for voksne, kr 250,- for barn under 14 år, inkludert varm drikke og hjemmebakte boller.

Familiepris: 2 voksne og 2 barn: kr 1250,-

Ta kontakt med Haukeli Husky, Svein Magne Myklebust på tel. 41 51 13 04 eller post@hundespann.no

The post Barmarkskjøring med hundevogn appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/barmarkskjoring-med-hundevogn/feed/ 0
På tur med huskyer https://hovden.com/pa-tur-med-huskyer/ https://hovden.com/pa-tur-med-huskyer/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:28 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/pa-tur-med-huskyer/ Bli med på fjelltur med din egen husky! På kennelen er det mange ivrige huskyer som er klar for å...

The post På tur med huskyer appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Bli med på fjelltur med din egen husky!

På kennelen er det mange ivrige huskyer som er klar for å ta deg med på fjelltur. Etter en kort hilserunde er man klar for å starte fjellturen. På den første delen av turen stiger man over 200 høydemeter, før man kommer opp på høyfjellet med en fantastisk utsikt. 

På toppen tar vi en pause ,og det blir enkel servering av kaffe/te/kakao og boller. Ta også med egen niste. 

Turen er mulig i perioden 10.05- 20.10. Turen tar 2-3 timer.

Pris for voksen er 400,- og barn under 14 år 200,-

Du må ha gode fjellsko og være i normal fysisk form. 

 

The post På tur med huskyer appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/pa-tur-med-huskyer/feed/ 0
Hovden Badeland & Spa https://hovden.com/hovden-badeland-spa/ https://hovden.com/hovden-badeland-spa/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:16 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-badeland-spa-2/ Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og...

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og hvilestoler. Kafé på både våt og tørr side.

Badeland er åpent daglig i vintersesongen og i skolens sommerferie og høstferie. Anlegget er lukket en periode i mai da det tappes for vann for nødvendig vedlikehold og rengjøring. På høsten er det noe reduserte åpningstider.

Badeland har også velværeavdeling med finsk badstu, sanarium-badstu, steambad og fotbad. Rennende elv, jacuzzi, behagelige sittegrupper og peis. Velværeavdelingen er åpen for barn  i følge med voksne fram til kl. 13 på mandag til lørdag samt hele søndag.

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-badeland-spa/feed/ 0
Downhill sykkelløyper på Hovden https://hovden.com/downhill-sykkelloyper-pa-hovden/ https://hovden.com/downhill-sykkelloyper-pa-hovden/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:08 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/downhill-sykkelloyper-pa-hovden/ På Hovden Alpinsenter er det anlagt 2 løyper for downhill-sykling. Det er en løype for nybegynnere og en for viderekomne. Flere løyper...

The post Downhill sykkelløyper på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
På Hovden Alpinsenter er det anlagt 2 løyper for downhill-sykling. Det er en løype for nybegynnere og en for viderekomne. Flere løyper er planlagt i anlegget.

Samtlige løyper integreres i naturen ved at det i byggingen av dem brukes kun stein, jord og tre.
Å sykle utfor på Hovden skal være en helhetsopplevelse. Det skal være fysisk utfordrende, spennende og gi en fin opplevelse i vakker natur.

 

The post Downhill sykkelløyper på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/downhill-sykkelloyper-pa-hovden/feed/ 0
Guidet topptur med Hovden Aktiv https://hovden.com/guidet-topptur-med-hovden-aktiv-2/ https://hovden.com/guidet-topptur-med-hovden-aktiv-2/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:32:03 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/guidet-topptur-med-hovden-aktiv-2/ Hovden Aktiv tilbyr guidede toppturer for grupper og familier. Sammen med guide kan du trygt utforske toppene på Hovden. Aktivitetslederne...

The post Guidet topptur med Hovden Aktiv appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Aktiv tilbyr guidede toppturer for grupper og familier. Sammen med guide kan du trygt utforske toppene på Hovden. Aktivitetslederne til Hovden Aktiv sørger for at du får en fin og trygg opplevelse. Alle turene går i variert terreng og passer for hele familien. 

Hovden Aktiv skreddersyr også lengre og tøffere turer, hvis dette er ønskelig. Ta kontakt på post@hovdenaktiv.no

Tid: 2 timer. Turen blir gjennomført uansett vær. «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær». 

Oppmøte: Utenfor Hovdetun i sentrum .

Dato: Det er mulig å booke tur, så fort snøen har smeltet. 

Ta med: Passende tøy, sko, litt mat og noe å drikke. 

Pris: 135,- per person. 

 

The post Guidet topptur med Hovden Aktiv appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/guidet-topptur-med-hovden-aktiv-2/feed/ 0
Kulphopping i Otra med HovdenAktiv https://hovden.com/kulphopping-i-otra-med-hovdenaktiv/ https://hovden.com/kulphopping-i-otra-med-hovdenaktiv/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:31:53 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/kulphopping/ Bli med på en spennende og morsom aktivitet. Fra 1. juli og gjennom hele sommeren og høsten kan du bli...

The post Kulphopping i Otra med HovdenAktiv appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Bli med på en spennende og morsom aktivitet. Fra 1. juli og gjennom hele sommeren og høsten kan du bli med Hovden Aktiv på kulphopping. 

Sammen med instruktør kan du nå teste kulphopping i Otra. Kulphopping gir deg en luftig og ikke minst en forfriskende opplevelse. Hopp ut i den klare fjellvannet med våtdrakt og vest. Velg mellom to lokasjoner og mellom tre forskjellige høyder; 3, 5 og 10 meter. Instruktørene er sertifiserte livreddere og sørger for en sikker og morsom opplevelse for alle.  

Oppmøte utenfor Hovdetun, der dere vil bli transportert til ønsket lokasjon. Påmelding senest dagen før.

Pris: 360 per person

Ingen refusjon.

Varighet: 2-3 timer

Dere får: Våtdrakt og redningsvest.

Ta med: Badetøy. 

Alle guider er sertifisert etter Rescue 3 whitewater sertifisering.

The post Kulphopping i Otra med HovdenAktiv appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/kulphopping-i-otra-med-hovdenaktiv/feed/ 0
Rappellering fra toppen av Hovden Alpinsenter https://hovden.com/rappellering-fra-toppen-av-hovden-alpinsenter/ https://hovden.com/rappellering-fra-toppen-av-hovden-alpinsenter/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:31:50 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/rappellering-ned-stolheisen-2/ Fra 1 juli arrangerer Hovden Aktiv rappellering fra NOS Sammen med instruktør tar du heisen opp til toppen av skisenteret....

The post Rappellering fra toppen av Hovden Alpinsenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Fra 1 juli arrangerer Hovden Aktiv rappellering fra NOS

Sammen med instruktør tar du heisen opp til toppen av skisenteret. Derfra går turen ut på kanten av fjellet Nos. Her starter rappelleringen. Hovden Aktiv sine aktivitetsledere sikrer hele veien og sørger for at du kommer trygt ned.  Her får du virkelig testet høydeskrekken. 

Booking gjøres direkte hos Hovden Aktiv eller på nett. Hovden Aktiv holder til i Hovden alpinsenter.

Hvor: Hovden Alpinsenter

Når: Fra 1. juli til ut august. 

Pris: 390 per person 

Aldersgrense: 8 år

Hva trenger du: Tøy som tåler litt og er gode i vær og vind. 

Hva får du: Prisen inkluderer en runde med rappellering, alt av sikkerhetsutstyr og veiledning av instruktør. 

The post Rappellering fra toppen av Hovden Alpinsenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/rappellering-fra-toppen-av-hovden-alpinsenter/feed/ 0
Stisykling på Hovden med guide https://hovden.com/stisykling-pa-hovden-med-guide/ https://hovden.com/stisykling-pa-hovden-med-guide/#respond Sat, 13 Jul 2019 11:31:46 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/stisykling-med-guide/ Turene går på sti, i langrennsløyper og på skog/anleggsveier. Flere av turene gir flott utsikt ut over høyfjellet på Hovden. Du...

The post Stisykling på Hovden med guide appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Turene går på sti, i langrennsløyper og på skog/anleggsveier. Flere av turene gir flott utsikt ut over høyfjellet på Hovden. Du trenger ikke egen sykkel for å være med turen. Prisen inkluderer sykkel og tilhørende utstyr. Turene starter fra Hovden Alpinsenter og ender på samme sted.  Pris inkl guide: 555  (Pris uten guide: 455)

Når: Fra 1 juli og frem til snøen kommer

Oppmøte: Hovden Alpinsenter. 

Tid: Turene tar mellom 2 – 3 timer. 

Hva trenger du: Noe å drikke, varmt tøy og passende sko til sykkel. Ta gjerne med sekk med litt mat hvis det er ønskelig.  Aldersgrense 12 år. Max antall 10 stk. Ingen refusjon.

The post Stisykling på Hovden med guide appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/stisykling-pa-hovden-med-guide/feed/ 0