Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com Tue, 19 Feb 2019 14:54:22 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 https://hovden.com/wp-content/uploads/2017/01/cropped-h-logo-32x32.png Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com 32 32 Hovden Badeland & Spa https://hovden.com/hovden-badeland-spa/ https://hovden.com/hovden-badeland-spa/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:37 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-badeland-spa-2/ Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og...

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og hvilestoler. Kafé på både våt og tørr side.

Badeland er åpent daglig i vintersesongen og i skolens sommerferie og høstferie. Anlegget er lukket en periode i mai da det tappes for vann for nødvendig vedlikehold og rengjøring. På høsten er det noe reduserte åpningstider.

Badeland har også velværeavdeling med finsk badstu, sanarium-badstu, steambad og fotbad. Rennende elv, jacuzzi, behagelige sittegrupper og peis. Velværeavdelingen er åpen for barn  i følge med voksne fram til kl. 13 på mandag til lørdag samt hele søndag.

Badeland har også egen utdannet fysiologisk massør som utfører både sportsmassasje og velværemassasje. Behandling må avtales på forhånd.

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-badeland-spa/feed/ 0
Gapahuk og bålpanne ved Juvet https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-ved-juvet/ https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-ved-juvet/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:33 +0000 https://hovden.com/gapahuk-med-balpanne-ved-juvet/ På Hovden er det to gapahuker, henholdsvis på toppen av Otrosåsen og ved Juvet nær Børtemannsbekken. Her kan du søke ly...

The post Gapahuk og bålpanne ved Juvet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
På Hovden er det to gapahuker, henholdsvis på toppen av Otrosåsen og ved Juvet nær Børtemannsbekken. Her kan du søke ly for vær og vind, spise nistepakken, nyte medbragt kaffe i solnedgang eller fyre opp bålpanna for å grille. 

For at alle skal få et hyggelig opphold i gapahuken er det viktig å huske på følgende:
* Ta med egen ved eller grillkull. Trær som er i nærheten blir ikke fine dersom greinene knekkes for å bruke som ved. Dessuten brenner friske greiner dårlig.
* Plast, metall eller glass skal ikke legges eller brennes i bålpanna. Dette og all annen søppel må du ta med hjem.
* Gapahuken er til fri bruk og det bør være plass til alle. Det er hyggelig om du ønsker andre gjester velkommen.
* Når du forlater gapahuken skal bålet slukkes, og så vel inni som utenfor gapahuken skal være ryddig og fint for neste gjest.

Begge gapahukene ligger i egnet avstand slik at også barn kan være med. Det er dessuten fint å gå dit med barnevogn om sommeren og med barnepulk om vinteren. Turen til Otrosåsen har bratte bakke både opp og ned og kan være utfordrende på ski for små barn. 

Det er Hovden Løypekøyring som har plassert ut -, og som er ansvarlige for gapahukene. Du ønskes hjertelig velkommen!
 

The post Gapahuk og bålpanne ved Juvet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-ved-juvet/feed/ 0
Gapahuk og bålpanne på Otrosåsen https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-pa-otrosasen/ https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-pa-otrosasen/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:27 +0000 https://hovden.com/gapahuk-med-balpanne-pa-otrosasen/ På Hovden er det to gapahuker, henholdsvis på toppen av Otrosåsen og ved Juvet. Her kan du søke ly for...

The post Gapahuk og bålpanne på Otrosåsen appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
På Hovden er det to gapahuker, henholdsvis på toppen av Otrosåsen og ved Juvet. Her kan du søke ly for vær og vind, spise nistepakken, nyte medbragt kaffe i solnedgang eller fyre opp bålpanna for å grille. 

For at alle skal få et hyggelig opphold i gapahuken er det viktig å huske på følgende:
* Ta med egen ved eller grillkull. Trærne som er i nærheten er ikke fine dersom greinene knekkes for å bruke som ved. Dessuten brenner friske greiner dårlig.
* Plast, metall eller glass skal ikke legges eller brennes i bålpanna. Dette og all annen søppel må du ta med hjem.
* Gapahuken er til fri bruk og det bør være plass til alle. Det er hyggelig om du ønsker andre gjester velkommen.
* Når du forlater gapahuken skal bålet slukkes, og såvel inni som utenfor gapahuken skal være ryddig og fint før neste gjest ankommer.

Begge gapahukene ligger i egnet avstand fra vei slik at også barn kan være med. Det er dessuten fint å gå dit med barnevogn om sommeren og med barnepulk om vinteren. Turen til Otrosåsen har bratte bakker både opp og ned og kan være utfordrende på ski for de minste barna.

Det er Hovden Løypekøyring som har plassert ut -, og som er ansvarlige for gapahukene.
Hovden Løypekøyring ønsker deg velkommen.
 

The post Gapahuk og bålpanne på Otrosåsen appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/gapahuk-og-balpanne-pa-otrosasen/feed/ 0
Ta stolheis til fjells https://hovden.com/ta-stolheis-til-fjells/ https://hovden.com/ta-stolheis-til-fjells/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:23 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/start-fjellturen-og-nyt-utsikten-med-stolheis-pa-hovden/ Med stolheisen kommer du raskt til topps uten særlige anstrengelser. Fra toppen av Nos, som ligger 1183 moh, får du flott...

The post Ta stolheis til fjells appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Med stolheisen kommer du raskt til topps uten særlige anstrengelser. Fra toppen av Nos, som ligger 1183 moh, får du flott utsikt over fjellheimen. Er det godt vær kan du se helt til Hardangervidda. Dette fjellplatået er dessuten et godt utgangspunkt for fjellturer både til fots om sommeren og på ski om vinteren  

Til fots om sommeren
Fra toppen er det merket en løype som går nordover til et utkikkspunktet som ligger 200 meter fra stolheisens avstigning. Løypa er merket med blått. Fra utsiktpunktet kan du velge å gå videre på blåmerket løype mot Stølskardnuten for deretter å følge rødmerket løype på kjerrevei ned til Hovden eller til turisthytta Sloaros.  
Du kan også følge en kort blåmerket løype fra utkikkspunktet ned til Hovden, eller følge grusveien som går direkte ned mellom alpintraséene under heisen. Det er også mulig å ta heisen ned igjen. Dette er gratis dersom du har betalt for turen opp.

Det er anlagt to sykkelløyper i anlegget og sykkel kan fraktes opp med heisen.

Om sommeren er heisen åpen i høysesong. Billetter kjøpes ved påstigning.
 

På ski om vinteren
På toppen av alpinbakken er det to langrennsløyper; «Storenos» som er ei rundløype på 7,5 km, og «Stemtjønnuten» som ligger som en sløyfe oppå fjellplatået før den går ned til Hovden. Denne løypa er totalt 12 km lang.

Om vinteren er det ikke mulig å ta heisen ned igjen så da er det kun ski som gjelder når du skal ned fra fjellet.

Det er mulig å ha pulk med i heisen. På lørdager og i ferier må denne leveres ved påstigning til heisen innen kl. 11:00.

Billett kjøper du i billettkontoret og det kreves key card for å laste den opp. Dersom du ikke har key card fra før, kan du kjøpe dette sammen med billetten. Priser kan du se på nettsiden; http://hovdenalpinsenter.no

The post Ta stolheis til fjells appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/ta-stolheis-til-fjells/feed/ 0
Rumperally – først ned fra Nos på rumpebrett https://hovden.com/rumperally-forst-ned-fra-nos-pa-rumpebrett/ https://hovden.com/rumperally-forst-ned-fra-nos-pa-rumpebrett/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:13 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/rumperally-forst-ned-fra-nos-pa-rumpebrett/ Bli med å kjempe om flotte premier! Førstemann ned fra Nos på akebrett. Hvis du er interessert i å være med...

The post Rumperally – først ned fra Nos på rumpebrett appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Bli med å kjempe om flotte premier! Førstemann ned fra Nos på akebrett. Hvis du er interessert i å være med så er det påmelding hos Hovden Aktiv. 

Bli med på en et av årets mest morsomme aktivitet, nemlig rumperally ned fra toppen av Nos. Her får du utdelt et rumpeakebrett og eneste ferdighetene som trengs for å vinne er flax og litt galskap. Når starten går er det bånn gass og valgfrie traseer ned til bunn. De tre første får utdelt råe premier. 

50,- per deltaker , dette er inkludert akebrett. 

The post Rumperally – først ned fra Nos på rumpebrett appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/rumperally-forst-ned-fra-nos-pa-rumpebrett/feed/ 0
Fjellvåken Skytesenter https://hovden.com/fjellvaken-skytesenter/ https://hovden.com/fjellvaken-skytesenter/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:05 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/fjellvaken-skytesenter/ Her kan du skyte med hagle på leirduer, luftgevær, rifleskyting fra kaliber 22 og grovere samt bueskyting. Det er utleie...

The post Fjellvåken Skytesenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Her kan du skyte med hagle på leirduer, luftgevær, rifleskyting fra kaliber 22 og grovere samt bueskyting. Det er utleie av våpen til bruk på banene. Det er også salg av ammunisjon, våpen og rekvisita for jegere og skyttere. Om du ønsker å lære å skyte, er det mulighet for instruksjon. Du kan også ta storviltprøve.
Hagleskyting og bueskyting foregår under tak og er derfor en fin aktivitet også i regnvær.

I butikken er det et lite kioskutsalg med brus og sjokolade. Utenfor er det som regel fyr i bålpanne og her kan du gjerne grille medbragt mat.

Grupper kan, etter bestilling, skyte alle dager. Det kan skreddersys opplegg på skytesenteret i samarbeid med Fjellgarden Hovden, Hovden Fjellstoge og de øvrige bedriftene i området. 
Gruppe regnes fra minimum fire personer.

Skytesenteret er åpent i den grønne delen av året, d.v.s. fra mai til oktober. Utenom denne perioden kan det åpnes på forespørsel fra grupper forutsatt at vær, temperatur og snøforhold er akseptable.

For mer info ring 960 12 351 eller mail vaakenvakt@gmail.com

The post Fjellvåken Skytesenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/fjellvaken-skytesenter/feed/ 0
Escape room på Hovden https://hovden.com/escape-room-pa-hovden/ https://hovden.com/escape-room-pa-hovden/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:17:00 +0000 http://hovden.com/escape-room-hovden/ Bli låst inn i et spesialbygget rom, og løs koder og gåter for å komme ut innen 60 minutter eller...

The post Escape room på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Bli låst inn i et spesialbygget rom, og løs koder og gåter for å komme ut innen 60 minutter eller raskere. For å klare dette må du og teamet ditt jobbe sammen om oppgavene. Dette er en populær aktivitet for hele familien, vennegjengen, firmatur etc.

Escape room har åpent i vintersesongen; på fredager, lørdager og søndager, samt daglig i ferier.

Du finner Escape Room i kjelleren på Hovdetun, under NOS og Sport.

Les mer om handlingen og book din time på https://www.teamquest.no/

 

The post Escape room på Hovden appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/escape-room-pa-hovden/feed/ 0
Den Gamle Gaard https://hovden.com/den-gamle-gaard/ https://hovden.com/den-gamle-gaard/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:16:47 +0000 https://hovden.com/den-gamle-gaard/ Den Gamle Gaard på Fjellgarden Hovden kan leies sammen med hytte som ligger like ved siden av gården og tilbyr...

The post Den Gamle Gaard appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Den Gamle Gaard på Fjellgarden Hovden kan leies sammen med hytte som ligger like ved siden av gården og tilbyr dermed totalt 25 sengeplasser.

Den Gamle Gaard er et unikt bygg, opprinnelig fra Uppstad der det ble bygget på 1700-tallet. På 1960-tallet ble gården flyttet til Hovden Alpinsenter hvor den ble benyttet som varmestue og billettkontor. Gården, som er restaurert, ligger nå ved Fjellgarden Hovden og det er en stor glede å kunne leie ut dette huset hvor husets sjel virkelig er til å ta og føle på.

Den laftede bygningen går over to etasjer. I første etasje er det kjøkken beregnet for storhushold, garderobe og toaletter samt de to stuene; «årestoga» og «skåp og kvile». I årestoga sitter du på benker med skinnfeller rundt den åpne grua som er i midten av rommet. I «skåp og kvile» er det langbord for matservering og to sjarmerende innebygde «himmelsenger» på hver sin side av et skap. Derav navnet «skåp og kvile».  I annen etasje er det leilighet med baderom, soverom samt oppholdsrom med sovesofa.

Bare noen skritt unna den gamle Gaard ligger hytta som har fire soverom, stue, kjøkken, to baderom, sauna og vaskerom.

Når du leier Den Gamle Gaard kan du velge om du vil bo med selvhushold eller med pensjon. 

Vetskapet ved Den Gamle Gaard driver også slakteri og kjøttproduksjon og kan derfor anbefale tilberedte retter med egenproduserte råvarer. Det kan også tilbys ulike kurs i foredling av kjøtt, bl.a. pølsekurs som er egnet for både voksne og barn.

 

 

The post Den Gamle Gaard appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/den-gamle-gaard/feed/ 0
Gamle Gaard fra 1700-tallet https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/ https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:16:41 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/gamle-gaard-fra-1500-tallet/ Idag er dette et særdeles stemningsfullt selskapslokale med egnet plass for 10 til 30 personer. Moderne kjøkken gjør det mulig...

The post Gamle Gaard fra 1700-tallet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Idag er dette et særdeles stemningsfullt selskapslokale med egnet plass for 10 til 30 personer. Moderne kjøkken gjør det mulig å servere det meste av mat. Du kan selv bestemme om du ønsker å tilberede maten selv, ha med egen kokk eller bestille catering. Kontakt Fjellgarden for tilbud.

Lokalet består av «årestoge» og «skåp og kvile» i tillegg til moderne kjøkken og garderobe med toalett.

Årestoga er ett stort rom som har åpent ildsted i midten. Rundt bålet sitter gjestene på sittebenker med skinnfeller. Skåp og kvile er det andre rommet og mer å regne som husets finstue. Her kan det dekkes til ca 30 personer på to langbord. 

Med historie i veggene og en rustikk atmosfære er det enkelt å skape hyggelige samliger her, – enten det er møte, selskap eller uformell sosial samling.

 

The post Gamle Gaard fra 1700-tallet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/feed/ 0
Hovden Alpinsenter https://hovden.com/hovden-alpinsenter/ https://hovden.com/hovden-alpinsenter/#respond Wed, 06 Feb 2019 09:16:34 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-alpinsenter/ Hovden Alpinsenter er oversiktlig og godt tilrettelagt for hele familien. Stolheisen tar deg opp på 1183 m.o.h. og fra toppen har...

The post Hovden Alpinsenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Alpinsenter er oversiktlig og godt tilrettelagt for hele familien. Stolheisen tar deg opp på 1183 m.o.h. og fra toppen har du alt fra grønne til sorte løyper å velge mellom. De bratteste traseene går parallelt med stolheisen og her er det som regel upreppet, noe som kan gi fantastisk pudderkjøring etter snøfall.Tar du turen ned på den andre siden av fjellet, til Breivesiden, får du brede og lange carvingtraséer.

Tusseland er barnas eget skiområde med både skibånd og tallerkentrekk. I området rundt Tusseland er det dessuten mange morsomme og utfordrende skogsløyper. 

Terrengparken regnes som en av landets beste og i 2017 kåret landslaget i freeski denne til den aller beste i landet. Terrengparken består av Blåparken, som er beregnet for nybegynnere og Rødparken for parkkjørere med god erfaring.

I bunnområdet ligger stor skiutleie og skishop med godt utvalg av både skiutstyr og bekledning. Like ved ligger også de ulike serveringsstedene. OffPiste er Hovdens mest aktivitetsfylte restaurant og bar. På dagtid serveres bl.a. italiensk pizza bakt i steinovn og på kveldstid er det afterski her. Skikroa, som ligger vegg i vegg med OffPiste, er varmestue og kafé med pølser, burger, suppe, salat og mye annet på menyen.  Midt i bakken ligger også Hovden Alpin Lodge hvor du kan innta et bedre måltid samtidig som du nyter utsikten utover Hovden og fjellene omkring. Totalt har Hovden Alpinsenter 42,5 km. med løyper, to 4-seters ekspressheiser med en fallhøyde på 420 meter, fem skitrekk og en 2-seters heis. Heiskapasiteten er på 10 000 personer i timen. Deler av anlegget har flombelysning og flere dager i uken er det åpent til kl 21:00.

The post Hovden Alpinsenter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-alpinsenter/feed/ 0