Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com Tue, 20 Nov 2018 15:02:18 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://hovden.com/wp-content/uploads/2017/01/cropped-h-logo-32x32.png Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal https://hovden.com 32 32 Offpiste Hovden – pizzeria og afterski https://hovden.com/offpiste-hovden-pizzeria-og-afterski/ https://hovden.com/offpiste-hovden-pizzeria-og-afterski/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:55 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/offpiste-hovden-pizzeria-og-afterski/ Til lunsj serveres det italiensk Pizza, bakt i vedfyrt pizzaovn av dyktige pizzabakere. Råvarene kommer fra Italia eller fra den...

The post Offpiste Hovden – pizzeria og afterski appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Til lunsj serveres det italiensk Pizza, bakt i vedfyrt pizzaovn av dyktige pizzabakere. Råvarene kommer fra Italia eller fra den nærliggende Fjellgarden Hovden. Dette gir en smaksrik blanding fra nord og syd.

Offpiste er også Hovdens råeste afterski, og seinere på kvelden også nattklubb.

Offpiste har åpent daglig i hele vintersesongen. Kjøkkenet åpner klokken 12, og før det serveres det kaffe og frokost, frukt og lignende.
Her er det altså god stemning fra tidlig om morgenen til seine kvelden.

The post Offpiste Hovden – pizzeria og afterski appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/offpiste-hovden-pizzeria-og-afterski/feed/ 0
Gamle Gaard fra 1700-tallet https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/ https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:48 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/gamle-gaard-fra-1500-tallet/ Ved Fjellgarden Hovden ligger den verneverdige gården «Gamle Gaard». Denne gården er fra 1700-tallet og sto opprinnelig på Uppstad i Hylestad i...

The post Gamle Gaard fra 1700-tallet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Ved Fjellgarden Hovden ligger den verneverdige gården «Gamle Gaard». Denne gården er fra 1700-tallet og sto opprinnelig på Uppstad i Hylestad i Setesdal. Den har i flere år stått ved Hovden Skisenter og har bl.a. fungert som varmestue og billettkontor der.

Idag er dette et særdeles stemningsfullt selskapslokale med egnet plass for 10 til 30 personer. Moderne kjøkken gjør det mulig å servere det meste av mat. Du kan selv bestemme om du ønsker å tilberede maten selv, ha med egen kokk eller bestille catering. Kontakt Fjellgarden for tilbud.

Lokalene består av årestoge og «skåp og kvile». Årestoga har åpent ildsted i midten av rommet og har sittebenker med skinnfeller mens «skåp og kvile» er finstue med langbrod hvor dekkes til ca 30 personer. Her er også åpent ildsted som skaper en lun og fin atmosfære.   

 

The post Gamle Gaard fra 1700-tallet appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/gamle-gaard-fra-1700-tallet/feed/ 0
Bykle Hotell – restaurant https://hovden.com/bykle-hotell-restaurant/ https://hovden.com/bykle-hotell-restaurant/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:39 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/bykle-hotell-restaurant-2/ Bykle Hotell ligger 100 m. fra riksvei 9 og har en koselig restaurant og kafeteria. Restauranten tar ved vanlig bordoppsett...

The post Bykle Hotell – restaurant appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Bykle Hotell ligger 100 m. fra riksvei 9 og har en koselig restaurant og kafeteria. Restauranten tar ved vanlig bordoppsett 36 sitteplasser som kan økes inntil 50.
I tilknyttning til restauranten er det også en bar med alle rettigheter. Kjøkkenet byr på alt fra moderne a la carte-meny til tradisjonskost.

I andre etasjen er det selskapslokaler som egner seg perfekt til kurs og konferanse, bryllup, julebord og ellers andre festlige anledninger.
Selskapslokalene som er tilknyttet en flott foajé og bar kan ta opptil 130 personer. Det er også et eget grupperom med plass til 40 personer.

The post Bykle Hotell – restaurant appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/bykle-hotell-restaurant/feed/ 0
Stomp & Vatn https://hovden.com/stomp-vatn/ https://hovden.com/stomp-vatn/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:32 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/stomp-vatn-2/ Menyen er hovedsakelig bygd opp med råvarer hvor kjøkkensjefen kjenner historien til produktet. Kjøkkensjefen, Alexander, har jobbet som kokk i...

The post Stomp & Vatn appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Menyen er hovedsakelig bygd opp med råvarer hvor kjøkkensjefen kjenner historien til produktet.

Kjøkkensjefen, Alexander, har jobbet som kokk i Oslo i mange år. Han legger sin stolthet i å servere hjemmelaget mat i rause porsjoner. Han sverger til klassiske teknikker med moderne vri, og ser fram til å høste av både fjellet og sørlandskystens spiskammers.

Stomp & Vatn har Hovdens mest solrike uteservering hvor du kan nyte både mat og drikke.

Når du er på vei til Hovden en fredags ettermiddag, kan du ringe oss og bestille varm og serveringsklar mat som du kan plukke opp i sentrum, ta med og servere på hytta.

Stomp & Vatn tilbyr «hentemat»  hver fredag.

Menyen vil variere med sesong og årstider. Det er fokus på gode råvarer der vi kjenner historien til produktet.
Alt vi serverer er selvfølgelig hjemmelaget
Maten er serveringsklar – så her er det berre å sette seg rett til bords når du er framme på hytta.

 

Du finn åpningstider, kontaktinfo og utdrag frå menyen her

Velkommen til fjells!

 

The post Stomp & Vatn appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/stomp-vatn/feed/ 0
Hovden terrengpark – rødparken og blåparken https://hovden.com/hovden-terrengpark-rodparken-og-blaparken/ https://hovden.com/hovden-terrengpark-rodparken-og-blaparken/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:17 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-terrengpark-rodparken-og-blaparken/ Terrengparken på Hovden alpinsenter regnes i dag som en av de beste snowboard- og freeskiparkene i landet. Den er tilrettelagt...

The post Hovden terrengpark – rødparken og blåparken appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Terrengparken på Hovden alpinsenter regnes i dag som en av de beste snowboard- og freeskiparkene i landet. Den er tilrettelagt slik at den passer både nybegynnere og erfarne kjørere.
I parken finner du en rekke spennende elementer av ulik vanskelighetsgrad. Parken er 1250 meter lang, delt opp i «Blåparken og «Rødparken». Parken har flere linjevalg som gir god flyt og innbyr til leken kjøring. 

 

Blåparken ligger i øvre del av terrengparken. Den kan brukes av kjørere på alle nivåer og egner seg godt til nybegynnere.

Rødparken er for mer viderekomne parkkjørere. Den er markert med gjerder og en «jerry-trap»ved innkjøringen for å forhindre at uerfarne parkkjørere ufrivillig kommer inn. 

Hovden Alpinsenter bestreber seg på å lage Norges beste terrengpark for snowboard og freeski. Derfor skjer det stadige endringer og forbedringer av parken gjennom sesongen.

The post Hovden terrengpark – rødparken og blåparken appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-terrengpark-rodparken-og-blaparken/feed/ 0
Hovden Badeland & Spa https://hovden.com/hovden-badeland-spa/ https://hovden.com/hovden-badeland-spa/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:13:04 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-badeland-spa-2/ Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og...

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og hvilestoler. Kafé på både våt og tørr side.

Badeland er åpent daglig i vintersesongen og i skolens sommerferie og høstferie. Anlegget er lukket en periode i mai da det tappes for vann for nødvendig vedlikehold og rengjøring. På høsten er det noe reduserte åpningstider.

Badeland har også velværeavdeling med finsk badstu, sanarium-badstu, steambad og fotbad. Rennende elv, jacuzzi, behagelige sittegrupper og peis. Velværeavdelingen er åpen for barn  i følge med voksne fram til kl. 13 på mandag til lørdag samt hele søndag.

Badeland har også egen utdannet fysiologisk massør som utfører både sportsmassasje og velværemassasje. Behandling må avtales på forhånd.

The post Hovden Badeland & Spa appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-badeland-spa/feed/ 0
Hovdehytta Ferieleiligheter https://hovden.com/hovdehytta-ferieleiligheter/ https://hovden.com/hovdehytta-ferieleiligheter/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:12:57 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovdehytta-ferieleiligheter-2/ Hovdehytta har sengeplass til 200 personer, fordelt på 29 flotte leiligheter. Leilighetene har fra to til tretten senger og er...

The post Hovdehytta Ferieleiligheter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovdehytta har sengeplass til 200 personer, fordelt på 29 flotte leiligheter. Leilighetene har fra to til tretten senger og er godt egnet til familier og grupper.

Hovdehytta ligger sentrumsnært med gå-avstand til det meste. Badeland er nærmeste nabo og om vinteren er det langrennsløyper og skøytebane like ved. Til Hovden Alpinsenter er det ca. 1 kilometer. Deler av vintersesongen går det gratis skibuss til alpinsenteret.  

The post Hovdehytta Ferieleiligheter appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovdehytta-ferieleiligheter/feed/ 0
Skiutleie på Hovden Sport, midt i Hovden sentrum https://hovden.com/skiutleie-pa-hovden-sport-midt-i-hovden-sentrum/ https://hovden.com/skiutleie-pa-hovden-sport-midt-i-hovden-sentrum/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:12:50 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/skiutleie-pa-hovden-sport-midt-i-hovden-sentrum/ Hovden Sport har utstyr for alle aldersgrupper og nivåer, og leier ut: *Alpint – carving, twintip, pudder *Langrenn – tur,...

The post Skiutleie på Hovden Sport, midt i Hovden sentrum appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Hovden Sport har utstyr for alle aldersgrupper og nivåer, og leier ut:

*Alpint – carving, twintip, pudder
*Langrenn – tur, fjell, trening, racing, skøyting
*Snowboard
*Topptur – randoneeski, sekk, sender/mottaker, søkestang, spade
*Pulk, bæremeis, truger, kjelker, hjelmer, ryggskinner, teleskopstaver og Go-Pro kamera.

På verkstedet har Hovden Sport bra utstyr og flinke folk. Her kan du få utført alle former for reparasjoner og vedlikehold, for eksempel plansliping, steinsliping, kanter, smøring, reparasjon av såle og montering av bindinger.

The post Skiutleie på Hovden Sport, midt i Hovden sentrum appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/skiutleie-pa-hovden-sport-midt-i-hovden-sentrum/feed/ 0
Haugly Gjesteheim https://hovden.com/haugly-gjesteheim/ https://hovden.com/haugly-gjesteheim/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:12:42 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/haugly-gjesteheim/ Haugly ligg midt i Hovden sentrum, og passar for familiar, par og små grupper. Opphaldet er basert på sjølvhushald. Haugly...

The post Haugly Gjesteheim appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Haugly ligg midt i Hovden sentrum, og passar for familiar, par og små grupper. Opphaldet er basert på sjølvhushald.
Haugly har 2-, 3- og 4 og 6-mannsrom med handvask på kvart rom; felles toalett, dusj og badstove. Matsal, tv-stove og felleskjøkken med komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Gjesteheimen har plass til 21 personar fordelt på 7 rom.

The post Haugly Gjesteheim appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/haugly-gjesteheim/feed/ 0
Hovden Alpin Lodge, restaurant og pianobar https://hovden.com/hovden-alpin-lodge-restaurant-og-pianobar/ https://hovden.com/hovden-alpin-lodge-restaurant-og-pianobar/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:12:32 +0000 http://hovdencom.wpengine.com/hovden-alpin-lodge-restaurant-og-moteplass/ Kjøkkensjefen på Hovden Alpin Lodge har satt sammen en spennende, internasjonal og variert meny. Så langt det er mulig er...

The post Hovden Alpin Lodge, restaurant og pianobar appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
Kjøkkensjefen på Hovden Alpin Lodge har satt sammen en spennende, internasjonal og variert meny. Så langt det er mulig er råvarene lokale, men enkelte ting kan selv ikke Setesdal trylle frem.

På solskinnsdager gir den store terrassen en utsikt over Hovden og Setesdal som ingen andre på Hovden kan konkurrere mot.

Å kjenne varmen fra den sprakende peisen, finne plass blant kjente og ukjente, ta inn stemningen og tenke at det eneste problemet i verden er å velge hva du vil ha å spise eller drikke. Dette er noe av det du kan føle på Lodgen, som restauranten kalles på folkemunne. 

Den beste maten deler du med andre.
Konseptet på Lodgen kalles » Det sosiale måltidet». Menyen består av et stort utvalg retter fordelt på skåler, fjøler og fat, som deles av alle rundt bordet. 

Kjøkkensjef Marcus Westmann har satt sammen en spennende, internasjonal og variert meny. Så langt det er mulig er råvarene lokale, men enkelte ting kan selv ikke Setesdal trylle fram. Da må man ty til andre leverandører, men alltid så kortreist som mulig.

For å være sikker på å få plass i restauranten, bør du reservere bord.

Hovden Alpin Lodge har åpent i vintersesongen, fra desember til april.

The post Hovden Alpin Lodge, restaurant og pianobar appeared first on Hovden.com – Offisielt nettsted for fjellbyen Hovden øverst i Setesdal.

]]>
https://hovden.com/hovden-alpin-lodge-restaurant-og-pianobar/feed/ 0