Mellom vinter, vår og sommer

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera

Mai er en rolig tid på fjellet, midt mellom vinter og vår. For noen den fineste tiden i fjellet, til tross for begrensede muligheter. Andre bruker tiden til å utforske nye områder, eller er fornøyd med småturer der det ligger tilrette for det.

Skisesongen er nok over for i år, når det ikke er nattefrost lenger. Parallelt som snøen smelter, utvider fotturmulighetene seg dag for dag. Fortsatt begrenset, men det tørker fort opp og snøsmeltingen går fort. Sør i kommunen smelter det tidligst og dette kan være en fin tid for å utforske severdigheter og nye områder.  Kanskje du kan finne litt inspirasjon her.

Det er ferdselsforbud en del steder fra 25. april og ut mai, som man må være obs på. Dette gjelder store deler av vestheia. Dette står opplyst på turkartet for Hovden samt ved oppslag i terrenget.

NB: Museene åpner først rundt 20. juni, men i mellomtiden kan det være fint å rusle rundt og se. For eksempel er Huldreheimen et trivelig sted, også fra utsiden. Det samme gjelder bygdetunet Lislestog, rett ovenfor Bykle gamle kyrkje.

Eller kanskje det er nok å sitte langs ei elv og lytte, eller tenne bål og lage noe godt? Det er uansett godt å være ute – riktig god vår!

Søk