Mellom vinter og vår/sommer

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

For noen er mai måned den fineste tiden i fjellet, til tross for litt begrensede muligheter. Andre bruker tiden til å utforske nye områder, eller er fornøyd med småturer der det ligger til rette for det.

Parallelt med at snøen smelter, utvides mulighetene for fotturer. Fortsatt begrenset, men det tørker fort opp og snøsmeltingen går fort. Sør i kommunen smelter det tidligst og dette kan være en fin tid for å utforske severdigheter og nye områder.  Kanskje du kan finne litt inspirasjon her.

Det er ferdselsforbud en del steder fra 25. april og ut mai, som man må være obs på. Dette gjelder store deler av vestheia. Dette står opplyst på turkartet for Hovden samt ved oppslag i terrenget.

NB: Museene åpner først rundt 20. juni, men i mellomtiden kan det være fint å rusle rundt og se. For eksempel er Huldreheimen et trivelig sted, også fra utsiden. Det samme gjelder bygdetunet Lislestog, rett ovenfor Bykle gamle kyrkje.

Eller kanskje det er nok å sitte langs ei elv og lytte, prøve fiskelykken eller nyte den gode nistepakka? Det er uansett godt å være ute – riktig god vår!

Søk

Nyhetsbrev