Mellom vinter, vår og sommer

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Værmelding Værmelding

Vi går en rolig tid i møte på fjellet, mellom vinter og vår. For noen den fineste tiden i fjellet, til tross for begrensede muligheter. Andre bruker tiden til å utforske nye områder.

Denne mellomsesongen kan være fantastisk i fjellet – men været betyr gjerne ekstra mye med tanke på om det er fint eller temmelig kjipt. Det er en grunn til at det er rolig tider, samtidig som mange entusiaster synes dette er den aller fineste tiden i fjellet (i godt vær i alle fall!).

Det er ferdselsforbud en del steder fra 25. april og ut mai, som man må være obs på. Dette gjelder store deler av vestheia (dette står opplyst om på turkartet for Hovden, som mange har liggende på hytta. Ellers får du kjøpt det på turistkontoret for kr. 200,-).

Kommer du deg høyt nok opp på aust-heia, kan du få nydelige skiturer. Eller kanskje en tur på truger i lavere områder, det kan gi gode turopplevelser.

Enkelte fotturer blir mulig å gå etter hvert – om du ikke går for høyt opp, men det er svært begrenset med muligheter for barmarksturer på denne tiden – i alle fall nord i kommunen vår. Lenger sør er mulighetene bedre og dette kan være en fin tid for å utforske nye områder og severdigheter. Kanskje du kan finne litt inspirasjon her.

NB: Museene åpner først rundt 20. juni, men i mellomtiden kan det være fint å rusle rundt og se. For eksempel er Huldreheimen et trivelig sted, også fra utsiden. Det samme gjelder bygdetunet Lislestog, rett ovenfor Bykle gamle kyrkje.

Eller kanskje det er nok å sitte langs ei elv og lytte, eller tenne bål og lage noe godt? Det er uansett godt å være ute – riktig god vår!

Søk