Før: Galten - Nå: Hyttenuten

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Ski- og skøyterapport Ski- og skøyterapport

Revidert turkart med nye navn og nummer

Fra gammelt av har enkelte fjelltopper og andre steder i Bykle vært feilmerket i kart. I tillegg har langrennsløypene blitt tildelt navn fra en fjelltopp i nærheten. Dette er det endret på i det nye turkart Bykle og Hovden, som ble utgitt i januar 2022.

I forbindelse med denne kart- og løyperedigeringen følger også endringer av skiltingen i langrennsløypene. På vinterens turer, vil du som er kjent med løypenettet, kunne observere løypeskilt med noen nye navn. Skilt til Galten vil du ikke lenger kunne se. Det er nå erstattet med Hyttenuten. Dette fordi det aldri vært noen løype til fjellet Galten, derimot går den til Hyttenuten.
Hoslemoløypa har også fått nytt navn, og heter nå Listøyl. Øvre Badstogdalen er det ingen steder som heter, så løypa som tidligere hadde dette navnet, heter nå Maurliflotti.

Skilt, kart og nummer i løypekryss

I løypekryssene er det nye kart og løypeskilt, og i tillegg er kryssene markert med et unikt nummer som også er å finne igjen i turkartet. Dette vil være et godt hjelpemiddel dersom du har behov for å melde ifra til andre om hvor du befinner deg i løypenettet.

Til tross for at løypenettet er godt skiltet og merket, anbefaler vi å ha med kart på turen. Dette får du kjøpt på turistkontoret på Hovden og koster kr. 220. Kartet dekker området fra Bjørnevasshytta i sør til Holmevasshytta og Haukeliseter i nord.

God skitur!

Veiisningsskilt og kart i løypenettet. Foto

Søk

Nyhetsbrev