På villreinens premisser

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Villreinen holder til i fjellområdene som omkranser Hovden. Snart går vi inn i kalvingstiden for villreinen, noe som betyr at vi må ta visse hensyn og gå varsomt fram.

Det er mye snø på Hovden i år, og antagelig kommer det til å være skiføre til midten av mai. Det vil riktignok ikke bli preparert løyper etter 30. april, men turmulighetene er likevel mange. Fjellet er flott om våren, og skiturer kan gi magiske opplevelser.

Imidlertid er vi ikke alene om å nyte fjellet på denne tiden av året. Villreinen er midt i kalvingstiden og dermed svært sårbar for forstyrrelser. Av den grunn bør vi vise hensyn og ikke forstyrre.
I perioden 25. april til 31. mai er det enkelte fjellområder på Hovden som er fredet og som har ferdselsforbud. Dette gjelder spesielle kalvingsområder ved Kaldseggi, Storenos og Enden. Alle disse er på vestsiden av Riksveg 9. Her står det informasjonsskilt om ferdselsforbudet, men disse kan være vanskelig å få øye på. Områdene er imidlertid også avmerket på turkart Bykle og Hovden, så sjekk ut dette før du drar på tur.

Går du på Austheia, dvs. på østsiden av RV 9, er det ingen tilsvarende restriksjoner. Men villreinen bruker også disse områdene, og er du heldig å få øye på dyrene, så nyt synet og trekk deg rolig unna uten å forstyrre dem.

God vårskitur!

 

Søk

Nyhetsbrev