Smittevern - anbefalinger

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Værmelding Værmelding

Det er ikke lenger påbud om bruk av munnbind i Bykle kommune, men man oppfordres til fortsatt bruk innendørs der du ikke kan overholde minst en meters avstand.

Hold 1 meter avstand. Hold hendende rene. Hold deg hjemme hvis du er syk.

Sosial kontakt
• Alle bør begrense sosial kontakt.
• Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må kunne holde avstand.

Reiser
• Unngå unødvendige reiser innenlands. Dette er spesielt viktig til og fra områder med høyt smittepress.
• Man kan reise på hytta (eid eller leid) eller hotell innenlands, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig.
• Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig.

Private sammenkomster og arrangement:
Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, anbefales utsatt eller avlyst. Reglene for arrangementer er som følger:
• Maks ti personer på private sammenkomster innendørs utenom i eget hjem, som for eksempel bursdag i leid lokale. Maks 20 personer utendørs.
• Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på idretts- og kulturarrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune (nytt med 50 for kulturarrangement).

Uteliv, serveringssteder og arrangementer med skjenkebevilling
• Kun tillatt med skjenking ved servering av mat. Skjenkestopp kl. 22.00 (nytt).
• Det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.

Holde deg oppdatert om regler og anbefalinger i Bykle kommune her

Regjerngens første trinn i gjenåpningsplanen f.o.m. 16. april

I TILLEGG MINNER VI OM:
I matbutikkene anbefales kun én person pr. husstand gå for å handle. Helst samme person ved flere handlerunder. Ha handlelista klar/vær målrettet og gå i butikken på tidspunkt hvor det er få kunder.

Det er alltid hyggelig å treffe kjente. MEN i alle forretningsbygg må du ta praten utendørs, slik at du ikke opptar plass i lokalene for andre som vil handle.
På restauranter og barer følger du informasjon på oppslag og fra betjeningen. Noen steder er det f.eks. kun bordbestilling og bordservering.

Hovden alpinsenter har spesielle smitteverntiltak som gjelder både heis, trekk, restaurant og treffpunkt.
Alpinsenterets smittevernregler

Kjøp heiskort online. For å kjøpe heiskort må du ha keycard som lastes opp. Keycard kan kjøpes i utvalgte butikker og overnattingssteder. Det kan også kjøpes online, men må da hentes i velkomstsenteret. Les mer informasjon om heiskort.

Hovden Badeland er stengt, men åpner igjen 22. mai (pinse-helgen).

Hovden Treningssenter er kun åpent for fastboende inntil videre.

Langrennsløypene ligger klare – og om du ikke er skientusiast, kan vi virkelig anbefale å gå en tur på truger (kan leies på Hovden Sport)! En fin måte å komme seg ut i naturen på uten ski.

VÆR OPPMERKSOM på informasjon, oppslag, registreringssystem, betjening og vakter. De er der for deg og alle ønsker sine besøkende gode opplevelser og et trygt og godt opphold – VELKOMMEN!

Gutter i t-trekk

Søk