Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Skirapport Skirapport

Selv om påsken 2023 er over, lever vintereventyret i beste velgående. Etter manges oppfatning er det nå den fineste delen av skisesongen begynner.

Vårskiturene, i eller utenfor løypene, er noe helt eget. Skare om morgenen og slush om ettermiddagen, noe godt i sekken og lange pauser i sola – kan det bli bedre?

På Hovden prepareres langrennsløypene ut april måned, men foretrekker du å gå dine egne veier, kan du strekke skisesongen enda litt lenger. Høgfjellet rundt Hovden innbyr til de lange, minneverdige, perfekte turene.
I enkelte fjellområder rundt Hovden er det ferdselsforbud f.o.m. den 25. april på grunn av villreinen og kalvingstiden deres. Dette gjelder det som kalles Vestheia, dvs. fra toppen av stolheisen ved Hovden Alpinsenter og innover fjellet.

Snøen bærer vanligvis godt, men pga. høyere temperaturer må man være godt forberedt ved kryssing av vann og ikke ta unødige sjanser. Vi anbefaler derfor sterkt å sjekke isforholdene før turen og gjerne underveis. Dette kan gjøres på mobilappen Varsom og/eller nettstedet www.varsom.no, som også inneholder informasjon om skredfare samt mange gode tips for trygg ferdsel i naturen.

Så er det bare å nyte de vakre vårdagene. GOD TUR!

Søk

Nyhetsbrev