Vårskiturer

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Selv om det ikke lenger prepareres langrennsløyper, er det fortsatt mulig å ta seg en skitur. Etter manges oppfatning er dette den fineste tida til fjells.

Vårskiturer er noe helt eget. Skare om morgenen og slush om ettermiddagen, noe godt i sekken og lange pauser i sola – kan det bli bedre?

Foretrekker du å gå dine egne veier, kan du strekke skisesongen ganske så langt. Høgfjellet rundt Hovden innbyr til de lange, minneverdige, perfekte turene.
I enkelte fjellområder rundt Hovden er det ferdselsforbud i perioden 25. april–31. mai på grunn av villreinen og kalvingstiden deres. Dette gjelder det som kalles Vestheia, dvs. fra toppen av stolheisen ved Hovden Alpinsenter og innover fjellet.

Snøen bærer vanligvis godt, men pga. høyere temperaturer må man være godt forberedt ved kryssing av vann og ikke ta unødige sjanser. Vi anbefaler derfor sterkt å sjekke isforholdene før turen og gjerne underveis. Dette kan gjøres på mobilappen Varsom og/eller nettstedet www.varsom.no, som også inneholder informasjon om skredfare samt mange gode tips for trygg ferdsel i naturen.

Så er det bare å nyte de vakre vårdagene. GOD TUR!

Søk

Nyhetsbrev