Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Hovden Løypekjøring har tilrettelagt for et konsept som er populært på mange skisteder i Europa, men nokså nytt i Norge. Av forskjellige årsaker er det mange som besøker Hovden uten at de går på ski, men ønsker bedre muligheter for å gå tur til fots. Fra før har vi trugeløype til Hartevasstjønn for denne målgruppen, men nå er denne, samt lysløypa i Hovden sentrum tilrettelagt som kombinert skiløype og VinterVandreVeg – for de som vil gå til fots.

Vintervandrevegen til Hartevasstjønn starter ved dagparkering sør, følger løype til Vassverket og deretter løype «Hartevasstjønn» fram til løypekryss 37. Løypa er 7,2 km tur retur og går opp i høyfjellsterreng på 1000 moh. Du får fin utsikt over det omkringliggende fjellandskapet.

I lysløypa på østsida av Otra, fra Hovden sentrum til Hegni, er det skiltet ca. 1 km. med VinterVandreVeg. Du kan også krysse Støylsbrua og gå et stykke sørover i løypa derfra, slik at du kan komme over i Otrosåsen Hyttegrend. Da kan du få deg en fin rundtur, ved å gå gjennom hyttefeltet, ut til Breivevegen og tilbake til sentrum.

Det er for mange en kjent sak at det ikke er helt konfliktfritt å gå til fots i skiløypene og det er svært delte meninger om det skal være lov eller ikke. Det har så langt ikke vært noe forbud i langrennsløypene på Hovden – men det oppfordres på det sterkeste til at skiløyper forbeholdes skiløpere.

Med tilrettelegging og skilting i disse løypene håper vi, både at vi får en fin turløype for alle og at fotgjengere kanaliseres dit, og skaper forståelse for at de øvrige løypene er for skigåere.

God tur!

Søk

Nyhetsbrev