Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Ski- og skøyterapport Ski- og skøyterapport

Nytt i år, er at Hovden Løypekjøring prøver ut et konsept som er populært på mange skisteder i Europa, men nokså nytt i Norge. Av forskjellige årsaker er det mange som besøker Hovden uten at de går på ski, men ønsker bedre muligheter for å gå tur til fots. Fra før har vi trugeløype til Hartevasstjønn for denne målgruppen, men nå skal det altså testes ut en løype som blir kombinert skiløype og VinterVandreVeg – for de som vil gå til fots.

I lysløypa på østsida av Otra, fra Hovden sentrum til Hegni, er det nå skiltet ca. 1 km. med VinterVandreVeg, slik at skiløpere bes holde seg i det klassiske skisporet og gi plass til fotgjengere ved siden av.

Man kan også krysse Støylsbrua og gå et stykke sørover i løypa derfra, slik at man kan komme over i Otrosåsen Hyttegrend. Da kan man få seg en fin rundtur, ved å gå gjennom hyttefeltet, ut til Breivevegen og tilbake til sentrum.

Det er for mange en kjent sak at det ikke er helt konfliktfritt å gå til fots i skiløypene og det er svært delte meninger om det skal være lov eller ikke. Det har så langt ikke vært noe forbud i langrennsløypene på Hovden – men det oppfordres til at skiløyper forbeholdes skiløpere.

Med tilrettelegging og skilting i denne løypa håper vi, både at vi får en fin turløype for alle og at fotgjengere kanaliseres dit, og skaper forståelse for at de øvrige løypene først og fremst er for skigåere.

God tur!

Søk

Nyhetsbrev