Berdalsbu – DNT-hytte i Setesdal Austhei

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Berdalsbu – DNT-hytte i Setesdal Austhei

Berdalsbu turisthytte ligger i Setesdal Austhei, mellom Bykle og Hovden, og eies av Aust-Agder Turistforening.

Hytta ligger 1000 moh. og om lag 6 km fra Berdalsbru ved RV9. Den er selvbetjent og har sengeplass til 18 personer, fordelt på hovedhytte og sikringsbu. Terrenget er lett å gå i, uten store motbakker. Det er kun de siste 200 meterne som har markant stigning. Etter vandring gjennom skog og myr ankommer du hytta, som ligger over tregrensen, og du blir belønnet med en storslagen utsikt vestover.

Til fots til Berdalsbu
Ved stiens startsted, øverst i Berdalen, er det parkeringsplass med et begrenset antall plasser. Herfra er det rødmerket løype i skogsterreng og over myrområder. Du bør påregne å bli våt på beina, ettersom det er mange myrlente partier. Fra parkering til hytta regnes ca. 2 timer i normalt turtempo.

Ved hytta er det sti videre nordover til Tjørnbrotbu og sørover til Bjørnevasshytta. Til begge disse hyttene estimeres det ca. 5 timers gange.

På ski til Berdalsbu
Fra parkeringsplassen følges samme trasé som sommerløypa. Det er ikke kvistet løype her, men følg dalsøkket østover og ev. Turistforeningens røde merking, som er synlig enkelte steder langs traseen.
Løypene som går videre nordover til Tjørnbrotbu og sørover til Bjørnevasshytta, er normalt kvistet fra vinterferie til og med påskeferie. Kvistingen utføres av Aust-Agder Turistforening.

Du kan lese mer om Berdalsbu og de tilhørende løypene på nettsiden https://aat.dnt.no .

Tjørnbrotbu – selvbetjent DNT-hytte i Setesdal Austhei

Sloaros – selvbetjent DNT-hytte i Setesdal Vesthei

Søk

Nyhetsbrev