Dagsturhytta Jarebu i Bykle

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Dagsturhytta Jarebu i Bykle

På toppen av Jarekollen i Bykle ligger dagsturhytta Jarebu høyt og flott og med storslagen utsikt til alle kanter, blant annet inn i villreinens rike i Setesdal Vesthei.

På Jarebu kan du ta en pause, spise matpakka, få litt varme i deg, treffe andre, oppleve naturen og kanskje bla i en bok. Den 25 kvadratmeter store hytta er åpen hele året og er gratis å bruke, og har dessuten både bibliotek og vedovn. Ta med egen ved dersom du vil fyre. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje i telt eller hengekøye i nærheten. Uteområdet er opparbeidet med benker og bord. 

Biblioteket i hytta gir deg en turopplevelse utover det vanlige. Her finner du bøker om natur, lokal historie, eventyr osv. Bøkene er ment for lesing på stedet og kan ikke lånes med hjem. Turbiblioteket er et samarbeid mellom Agder fylkesbibliotek og folkebiblioteket i kommunen.

Jarebu er en del av konseptet Dagsturhytta Agder – et samarbeidsprosjekt mellom alle kommunene i Agder, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Agder fylkeskommune. I løpet av 2024 vil du kunne finne en tilsvarende dagsturhytte i hver av de 25 kommunene i fylket. 

Det er tre ulike atkomstmuligheter til hytta, alle med utgangspunkt i lysløypa som ligger bak helsehuset, og alle er skiltet. Lenkene nedenfor gir en beskrivelse av disse, og merk at avstanden regnes fra det punktet i lysløypa hvor de starter:
* Grønn løype fra Kileleitet. Enkel løype med jevn stigning på sti. 
* Blå løype fra Vassverket. Noe med krevende enn grønn løype og bratt parti den siste delen mot toppen.
* Rød løype fra Finnflaten. Krevende løype med bratt stigning hele veien til topps.

Fra starten av lysløypa ved helsehuset er det ca. 2 km til toppen av Jarekollen hvis man velger den grønne (og mest brukte) løypa.

Søk

Nyhetsbrev