Dagsturhytta Jarebu i Bykle

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værrapport Værrapport

Dagsturhytta Jarebu i Bykle

Velkommen til dagsturhytta Jarebu. Her kan du oppleve de vakre omgivelsene og utsikten, søke ly, varme deg, spise matpakken og kanskje møte andre turfolk. Hytta er åpen hele året og er gratis å bruke.

På toppen av Jarekollen i Bykle ligger dagsturhytta "Jarebu" høyt og flott og med storslagen utsikt til alle kanter, blant annet inn i villreinens rike i Setesdal Vesthei.

Jarebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme i deg, treffe andre, oppleve naturen og kanskje bla i en bok. Den 25 kvadratmeter store hytta har både bibliotek og vedovn. Ta med egen ved dersom du vil fyre. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje i telt eller hengekøye i nærheten. Uteområdet rundt hytta er opparbeidet med benker og bord. 

I tillegg til å være et turmål i seg selv gir biblioteket i hytta en turopplevelse utover det vanlige. Her finner du bøker om natur, lokal historie, eventyr osv. Bøkene er ment for lesing på stedet og kan ikke lånes med hjem. Turbiblioteket er et samarbeid mellom Agder fylkesbibliotek og folkebiblioteket i kommunen.

Jarebu er en del av konseptet Dagsturhytta Agder – et samarbeidsprosjekt mellom alle kommunene i Agder, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Agder fylkeskommune. I løpet av 2024 vil du kunne finne en tilsvarende dagsturhytte i hver av de 25 kommunene i fylket. 

Det er tre ulike adkomstsmuligheter til hytta, alle med utgangspunkt i lysløypa som ligger bak helsehuset, og alle er skiltet.
* Grønn løype fra Kileleitet. Enkel løype med jevn stigning på sti.
* Blå løype fra Vassverket. Noe med krevende enn grønn løype og bratt parti den siste delen mot toppen.
* Rød løype fra Finnflaten. Krevende løype med bratt stigning hele veien til topps.

 

Søk

Nyhetsbrev