Gamle Gaard fra 1700-tallet

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Værmelding Værmelding

Gamle Gaard fra 1700-tallet

Ved Fjellgarden Hovden (Hovden der sø) ligger "Gamle Gaard" som består av et stabbur og 2-etasjes hovedhus. I 1. etasje av hovedhuset er det årestoge og nystoge med peis og "skåp og kvile". Gården er fra 1700-tallet og sto opprinnelig på Uppstad i Hylestad i Setesdal. Den ble kjøpt og flyttet til Hovden Skisenter og fungerte de første driftsårene der som varmestue, kiosk, skiutleie og billettkontor.

Idag er dette et særdeles stemningsfullt selskapslokale med egnet plass for 10 til 30 personer. Moderne kjøkken gjør det mulig å servere det meste av mat. Du kan selv bestemme om du ønsker å tilberede maten selv, ha med egen kokk eller bestille catering. Kontakt Fjellgarden for tilbud.

Lokalet består av "årestoge" og "nystoge" med peis og "skåp og kvile". I tillegg er det bygd ut moderne kjøkken og garderobe med toalett.

Årestoga er ett stort rom som har åpent ildsted i midten. Rundt bålet sitter gjestene på sittebenker med skinnfeller. Nystoga med peis fungerer som "finstue", men det var også her gardsfolket tok seg en kvil, derav navnet "skåp og kvile". Her kan det dekkes til ca 30 personer på to langbord. 

Med historie i veggene og en rustikk atmosfære er det enkelt å skape hyggelige samliger her, - enten det er møte, selskap eller uformell sosial samling.

 

Søk