Gamle Gaard fra 1700-tallet

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Skirapport Skirapport

Gamle Gaard fra 1700-tallet

Ved Fjellgarden Hovden (Hovden der sø) ligger Gamle Gaard som består av et stabbur og 2-etasjes hovedhus. I 1. etasje av hovedhuset er det årestoge og nystoge med peis og "skåp og kvile". Gården er fra 1700-tallet og sto opprinnelig på Uppstad i Hylestad i Setesdal. Den ble kjøpt og flyttet til Hovden Skisenter og fungerte de første driftsårene der som varmestue, kiosk, skiutleie og billettkontor. I 2010 ble gården flyttet til Fjellgarden Hovden, og restaurert i all sin prakt.

Idag er det igjen skiutleie i Gamle Gaard, kombinert en særdeles stemningsfullt skikafé og restaurant. Byggets påbygde kjøkken gjør det mulig å servere god mat, og her er det liflige dufter av god, sveitsisk racletteost som dominerer. Racletteost, også kalt «skrapeost» i Norge, gir den gode alpefølelsen som passer perfekt inn i det tradisjonsrike bygget. Osten serveres med godt tilbehør, så kortreist og lokalt som det er mulig å få det! Gode smaker fra gode, norske råvarer skal dominere på Gamle Gaard. 

Lokalet består av "årestoge" og "nystoge" med peis og "skåp og kvile".

Årestoga er ett stort rom som har åpent ildsted i midten. Rundt bålet sitter gjestene på sittebenker med skinnfeller. Her er det perfekt å ta med deg venner på en stemningsfull afterski, både i solskinn og ruskevær. 

Nystoga med peis fungerer i dag som «spisestue", men det var også her gardsfolket tok seg en kvil, derav navnet "skåp og kvile» på den karakteristiske innredningen. Våre gjester må gjerne ta seg en strekk her, det kan være på sin plass etter en god dag ute, og noe godt i magen! I spisestuen dekkes det til 30 personer på  langbord. For å være sikker på å få plass er det lurt å booke i forveien. Vi serverer 2 bordsettinger hver ettermiddag, torsdag, fredag og lørdag. 

I tillegg til Raclette har vi åpen skikafé og kaffebar, hvor du kan få noe å bite i, en forfriskning eller en god kopp kaffe. 

Med historie i veggene og en rustikk atmosfære er det enkelt å skape hyggelige samlinger her, - enten det er møte, selskap eller uformell sosial samling.

Velkommen til en stemningsfull opplevelse!

 

Søk

Nyhetsbrev