Langtur på Hovdens hvite vidder

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Langtur på Hovdens hvite vidder

Langturen innover de hvite viddene tar du den dagen været er godt, sekken er fylt med ekstra tøy, mat og andre godsaker, og formen er god.

Følg gjerne rød løype mot Auversvatn, ta avstikkeren til Maurliflotti, videre rundt Nørdre Auversvasseggi og nedover mot Hovden. På vei ned får du kanskje lyst til å forlenge turen, og da kan du ta ruten om Hyttenuten og Lundane. Dette blir en lang og god tur på Austheia på nesten 25 km.

Traseen i disse løypene går opp til 1150 moh. og kan være svært værutsatt. Vær derfor rustet for dette med både ekstra klær, mat og drikke samt kart og kompass, og kunnskap om dette. Ved sterk vind eller nedbør anbefales lavereliggende løyper.

Vi anbefaler å parkere på dagparkering sør, ca. 900 meter nord for Hovden sentrum (ta av i rundkjøringen). Se løypekart.

Ferdselsrestriksjoner og villreinvettregler

Så må man også kjenne til ferdselsbegrensninger/forbud. Først og fremst at det er ferdselsforbud i kalvingsområder for villrein fra 25. april til 31. mai. Dette finner du mer informasjon om på turkartet vårt og på denne nettsiden (velg "Naturområder på land", "Restriksjoner i verneområder" og "ferdselsforbud").

Lær deg også villreinvettreglene:

1. Ikke forstyrr villreinen, velg et annet område dersom det er kjent at det er villrein i området du hadde tenkt å besøke.

2. Unngå å ferdes i villreinområder under kalvinga i mai, noen steder er det ferdselsforbud.

3. Følg merkede løyper.

4. Ha kontroll på hunden og sett deg inn i lokale båndtvangsregler.

5. Hold deg i ro hvis du ser villrein, slik at den kan trekke unna uforstyrret.

6. Bruk kikkert og hold avstand.

 

Søk

Nyhetsbrev