Sloaros – selvbetjent DNT-hytte i Setesdal Vesthei

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Sloaros – selvbetjent DNT-hytte i Setesdal Vesthei

Sloaros tilhører DNT Sør og ligger mellom Hovden og Haukeliseter. Fra Hovden og inn til hytta er det ca. 14 km.

Hytta er selvbetjent og har totalt 26 sengeplasser, fordelt på hovedhytte og sikringsbu. Terrenget inn til hytta er kupert og ligger 1000-1100 moh. De første kilometerne av stien ligger innenfor et verneområde hvor det er ferdselsforbud i perioden 25. april til 31. mai, siden fjellpartiet er kalvingsområde for reinsdyr. Vi ber deg om å respektere ferdselsforbudet.

Stien fra Hovden til Sloaros starter like øst for Hovden Alpinsenter og følger en gammel kjerrevei i ca. 7 km til Krosslosskaret. Når du har kommet hit, har du gjort unna det meste av stigningen, og kan fortsette i et lett kupert og variert høyfjellsterreng. For å få en lettere oppstigning kan du ta stolheisen opp til toppen av Nos. Denne er i drift i vintersesongen samt en begrenset periode om sommeren.

Til fots til Sloaros

Om sommeren er turen inn til Sloaros estimert til ca. 5 timer hvis du har tung oppakning. Stien er merket med rødt hele veien inn til hytta.

Dersom du velger å starte turen med å ta stolheis til Nos, følger du først blåmerket sti i retning Stølskardnuten. Etter ca. 3,5 km møter du turistforeningens rødmerkede løype. Følg denne nordover til Krosslosskaret og videre til Sloaros. Ved å ta stolheisen opp til Nos sparer du deg for 300-400 høydemeter samt bortimot en time i vandringstid.

På ski til Sloaros

Vinterløypa til Sloaros følger nesten samme trasé som sommerstien, bortsett fra de siste tre kilometerne fra Hardingskaret. Pga. skredfare ved sommertraseen går vinterløypa til Langevatn og krysser over vannet og fram til hytta. 
Fra Hovden er det preparerte langrennsløyper til Krosslosskaret. Herfra er løypa kvistet fram til Sloaros i perioden fra vinterferien til og med påske.

Fra Sloaros kan du fortsette på sti / kvistet løype mot Holmevasshytta. Derfra kan du gå østover til Haukeliseter eller vestover til Bleskestadmoen. Du kan lese mer om Sloaros og løypenettet rundt hytta på nettsiden https://www.dntsor.no/

Søk

Nyhetsbrev