Snøproduksjon ved sesongstart

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Snøproduksjon ved sesongstart

Ifølge Hovden Løypekøyring starter snøproduksjonen opp så fort værmeldingen viser stabil kulde i en lengre sammenhengende periode, både natt og dag. Minst 8–10 minusgrader. Det er også andre værmessige faktorer som spiller inn. Om det er fare for at snøen smelter igjen, avventer man, ettersom det er dyrt og krevende å produsere snø.

Ved sesongstart, når en løype skal prepareres og åpnes opp for første gang, må snøen komprimeres/pakkes med belter for å lage en såle for videre preparering. Tråkkemaskinene veier fra 5 til 7 tonn, så med stedvis svært ujevnt og steinete underlag er dette en krevende jobb før snøen har fått tid til å «sette seg» og man har en fast såle å kjøre på. Det er lettere der man kan kjøre på opparbeidde veier/stier, som rundt Hovden langrennsarena, men store deler av løypenettet i kommunen vår ligger i høyfjellsterreng, hvor det ikke er mulig å tilrettelegge på samme måte. Mange skisteder har skogsveier, seterveier og andre vinterstengte veier der de kan kjøre løyper, så det dukker gjerne opp spørsmål om hvorfor man ikke kan kjøre på like lite snø hos oss. På turistkontoret bruker vi i perioder mye tid på å forklare hvordan ting henger sammen.

Nå er vi så heldige at Hovden ligger i et snøsikkert område med stabilt vinterklima, og har en skisesong som normalt varer fra november til mai. Og som alle skientusiaster sikkert har fått med seg, begynte november 2023 på best mulig måte – med hvitt gull fra oven!

Søk

Nyhetsbrev