Ta stolheis til fjells

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Ski- og skøyterapport Ski- og skøyterapport

Ta stolheis til fjells

På Hovden Alpinsenter kan du ta stolheisen til toppen av fjellet Nos. Heisen er åpen både om vinteren og om sommeren.

Med stolheisen kommer du raskt til topps uten særlige anstrengelser. Fra toppen av Storenos, som ligger 1183 moh, får du flott utsikt over fjellheimen. Er det godt vær kan du se helt til Hardangervidda. Dette fjellplatået er dessuten et godt utgangspunkt for fjellturer både til fots om sommeren og på ski om vinteren  

Til fots om sommeren
Fra toppen er det merket en løype som går nordover til et utkikkspunktet som ligger 200 meter fra stolheisens avstigning. Løypa er merket med blått. Fra utsiktpunktet kan du velge å gå videre på blåmerket løype mot Stølskardnuten for deretter å følge rødmerket løype på kjerrevei ned til Hovden eller til turisthytta Sloaros.  
Du kan også følge en kort blåmerket løype fra utkikkspunktet ned til Hovden, eller følge grusveien som går direkte ned mellom alpintraséene under heisen. 

Det er anlagt to sykkelløyper i anlegget og sykkel kan fraktes opp med heisen.

Om sommeren er heisen åpen i høysesong. Her ser du åpningstider for sommerheisen.

Billetter til sommerheisen kjøpes på Sport1 på Hovden Alpinsenter

Ved sterk vind eller varslet torden vil heisen holdes stengt.
 

På ski om vinteren
På toppen av alpinbakken er det to langrennsløyper; "Lisle Storenut" som er ei rundløype på 7,5 km, og "Krossloskaret" som ligger som en sløyfe oppå fjellplatået før den går ned til Hovden. Denne løypa er totalt 12 km lang.

Om vinteren er det ikke mulig å ta heisen ned igjen så da er det kun ski som gjelder når du skal ned fra fjellet.

Det er mulig å ha pulk med i heisen. På lørdager og i ferier må denne leveres ved påstigning til heisen innen kl. 11:00.

Billett kjøper du i billettkontoret og det kreves key card for å laste den opp. Dersom du ikke har key card fra før, kan du kjøpe dette sammen med billetten. Priser kan du se på nettsiden;hovdenalpinsenter.no

Kveldsåpent
Noen dager i uken er det åpent til kl. 21. Da er det kun t-trekket som er i drift  og det er flombelysning i denne delen av anlegget. Kveldkjøring er ikke inkludert i dagskort men må kjøpes som tillegg.

Familie i stolheisen

Børtemannsbekken – rundtur 10 km

Downhill sykkelløyper, Hovden Alpinsenter

Søk

Nyhetsbrev