Topptur på ski til Glidbjørgsnuten

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Topptur på ski til Glidbjørgsnuten

Vestre Glidbjørgsnuten finner du mellom Bykle og Hovden, på østsiden av RV9. Selv om den ikke ser særlig spennende ut på avstand, kan utforkjøringen by på mange morsomme overraskelser og noen veldig fine strekk. Utfordringen blir å treffe de rette linjene gjennom skogen. Enkelte steder kreves det kjappe svinger, og derfor bør du ha god skiteknikk.

Når du er klar til å bestige fjellet, lønner det seg å følge veien et lite stykke etter bommen til du ser en åpning i skogen. Prøv å finne det mest åpne terrenget oppover, og tenk at du vil følge dette sporet når du skal kjøre ned igjen.

Vestre Glidbjørgsnuten er en god uværsløype ettersom det meste av den går i skogsterreng som skjermer mot vær og vind. Toppen ligger imidlertid på 1201 moh., så der vil du selvsagt merke været. Vegetasjonen gjør også at terrenget er rimelig sikkert med tanke på skredfare, og ved stort snøfall kan du få oppleve god pudderkjøring.
 

WGS84
Start: 59.421483, 7.41869
Topp: 59.420151, 7.449245

Parkering: Ingen tilrettelagt parkering. Vis hensyn til annen trafikk.

Tidsbruk: Ca 3 timer

Høydemeter: 520 m.

Himmelretning: Vest
 

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.

Last ned kartblad

Søk

Nyhetsbrev