Topptur på ski til Kaldsfjødd

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Topptur på ski til Kaldsfjødd

Nybegynnertoppen som også kan kjøres med turski

Kaldsfjødd ligger vis à vis Lislefjødd hyttefelt og er en lett tilgjengelig og fin nybegynnertopp. Terrenget er også egnet til å kjøre med fjellski. Utforkjøringen byr ikke på de største utfordringene, men det er mange valgmuligheter ned langs fjellsiden. Vårt alternativ går i sørøstlig retning, slik at veien tilbake til startstedet blir kortest mulig. Velger du en mer østlig eller vestlig rute, får du en lengre strekning å gå tilbake til start, men også bedre og mer utfordrende utforkjøring.

Fra startstedet, ved broa over Otra, kan du umiddelbart begynne å skrå oppover mot toppen. Etter kort tid er du over tregrensen og kommer opp på et platå før du starter på den siste oppstigningen.

Kaldsfjødd ligger høyt og i et vind- og værutsatt område. Det kan dermed bli vekslende føre med avblåste partier, fokksnø og skavler. Den nordvestlige siden av toppen kan være skred-utsatt.
 

WGS84
Start: 59.613558, 7.418947
Topp: 59.624931, 7.36968

Tidsbruk: Ca. 2 timer

Høydeforskjell: 360 m.

Himmelretning: Nordøst / øst / sydøst

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.

Last ned kartblad

Søk

Nyhetsbrev