Topptur på ski til Storenut

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Topptur på ski til Storenut

Storenut ligger i Breive og bærer sitt navn med rette. Det er et stort fjell med skrenter og bratte fjellsider. Du bør ha erfaring fra bratt terreng før du legger ut på denne turen. Oppstigningen er på sørsiden av fjellet, mens utforkjøringene går i et par bratte renner på nordsiden. Utforkjøringen bør besiktiges fra veien før start, ettersom oppstigningen er fra den andre siden av fjellet.

Adkomsten til Storenut er på bro over kanalen mellom Hartevatn og Breivevatn. Ikke fall for fristelsen til å krysse det islagte vannet. Det er regulert, og i tillegg er det sterk strøm ved kanalen. Dette skaper svært usikre isforhold. Når du har krysset kanalen, kan du ganske snart begynne å skrå oppover i lia vestover og deretter rett opp skaret før den loddrette fjellsiden. Vil du til renna lengst vest, må du gå videre innover langs ryggen av fjellet.

Utforkjøringen på Storenut vender mot nordøst, og med fremherskende vindretning fra sørvest kan det lett dannes ustabile lag med fokksnø i dette området. Vis derfor stor varsomhet når du ferdes her. De bratte rennene ned mot Breivevatn bør kun kjøres under gunstige forhold.
 

WGS84
Start: 59.56868, 7.30166
Topp: 59.564463, 7.265782

Parkering: Liten sidevei til venstre før bunnstasjon til Hovden Alpinsenter i Breive. Vis hensyn til øvrig parkering og trafikk.

Tidsbruk: Ca. 2 timer

Høydeforskjell: 411 m.

Himmelretning: Nordøst

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.

Last ned kartblad

Søk

Nyhetsbrev