Topptur på ski til Svånuten

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Skirapport Skirapport

Topptur på ski til Svånuten

Svånuten finner du ved Ørnefjell, mellom Hovden og Bykle. Dette er kanskje den beste nybegynnerturen i Hovden-området. Hele veien opp har du god oversikt over terrenget og toppen. Fjellsiden er lang, slak og fin, og inviterer til store og gode svinger.

Oppstigningen mot toppen kan gå hvor som helst. Velg det som ser lettest ut; om du foretrekker å gå rett opp eller litt sikk sakk.
Fra toppen har du mange linjevalg ned. Det er lite vegetasjon og få andre utfordringer å ta hensyn til. Sørg bare for å ha nok høyde mot slutten slik at du kan komme greit tilbake til startstedet.

Svånuten kan være utsatt for vær og vind ettersom det er lite vegetasjon som skjermer. Området er såpass lettkjørt at det også går fint å kjøre med fjellski.
 

WGS84
Start: 59.492798, 7.386804
Topp: 59.484126, 7.331486

Parkering: Ørnefjell. Privat parkeringsplass, men besøkende kan vippse kr 100,- til Ørnefjell hyttegrend vel, som betaler brøyting og grusing av plassen. Skilt med info er satt opp.

Tidsbruk: Ca. 3 timer

Høydeforskjell: 560 m.

Himmelretning: Nordøst

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.

Last ned kartblad

Søk

Nyhetsbrev