Vikingvegen og Hegni

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Vikingvegen og Hegni

Turveien er gruslagt og går langs elven Otra fra Hegni friluftsområde og nordover, forbi sentrum mot Hovden Badeland og videre mot Hovden Høyfjellsenter. Den egner seg perfekt til spaserturer, jogging og sykling. Deler av turveien kan benyttes av rullestolbrukere. Nær Hegni friluftsområde og Hovden jernvinnemuseum er det ulike treningsapparater i det fri.

Høsten 2023 ble prosjektet Vikingvegen gjennomført, og det ble satt opp informasjonsskilt om synlige fortidsminner fra jernutvinningen i området for ca. tusen år siden.

Også annen lokal historie fra gammel og nyere tid er med. Villreinen, som var årsaken til at folk trakk til fjells etter siste istid, og som la livsgrunnlaget for befolkningen i området helt fram mot i dag, har også fått sin plass. Det samme har vannkraftutbyggingen, som la grunnlaget for den velstanden som preger Bykle kommune i dag. 

Vikingvegen omfatter også moloen på Hegni, der tusenårsmonumentet og skulpturen helt ytterst utgjør et "minimuseum". 
Hovden jernvinnemuseum er også sentralt plassert på Hegni, og et besøk der kan gi nyttig bakgrunnsinformasjon for turen langs Vikingvegen. Museet er selvbetjent og åpent året rundt.

Hele strekningen er opplyst om kvelden. Total lengde ca. 6 km tur/retur. 

Søk

Nyhetsbrev