Vintervandreveg

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værrapport Værrapport

Vintervandreveg

Mange besøker Hovden uten å gå på ski, men ønsker gjerne bedre muligheter for å gå tur til fots. Nå tester vi ut to løyper som blir kombinert skiløype og vintervandreveg – for de som vil gå til fots eller med truger.

1) I lysløypa på østsida av Otra, fra Hovden sentrum til Hegni, er det nå skiltet ca. 1 km med vintervandreveg, slik at skiløpere bes holde seg i det klassiske skisporet og gi plass til fotgjengere ved siden av.

Man kan også krysse Støylsbrua og gå et lite stykke sørover i løypa derfra, til enden av vegen i Otrosåsen Hyttegrend. Da får man en fin rundtur ved å gå gjennom hyttefeltet, ut til Breivevegen og tilbake til sentrum.

Last ned kart for vintervandreveg Hovden sentrum 

2) Det finnes allerede en trugeløype til Hartevasstjønn for denne målgruppa, og fra og med vinterferien 2023 blir tilkomsten til denne enklere. Fra kulverten ved Hovden Høyfjellsenter følger du løypa til "Hovden vassverk". Derfra går en egen, kort trasé til løypa "Hartevasstjønn". Følg denne til løypekryss nr. 37.  Her stopper vintervandrevegen, og du som går til fots eller med truger, må gå samme veg tilbake.

Last ned kart for vintervandreveg Hartevasstjønn.

God tur!

Skiløype og utsikt mot høyfjell.

Søk

Nyhetsbrev