Topptur på ski til Veringsnuten

Veringsnuten ligger vest for Breive, med oppstigning ved enden av anleggsveien mot Førsvatn. Dette er en høy og flott nut med beliggenhet på hele 1256 moh. Turen byr på storslagen utsikt og nydelig utforkjøring i åpent terreng.

Til Veringsnuten er det lang innmarsj. Fra startstedet er det ca. 1 times gange på ubrøytet anleggsvei. Det er slak motbakke det meste av veien inn til ei hytte hvor selve oppstigningen til nuten starter.
Følg skaret vest for hytta, og følg deretter ryggen til du når toppen.
Fra toppen er det to valg; hold enten til venstre eller til høyre. Midtpartiet er utsatt for skred. Vi velger det tryggeste alternativet – til høyre, sett fra toppen. Utforkjøringen er bratt i starten, men etter hvert blir det mulig å ta lange og gode svinger.

Veringsnuten er kanskje den av toppene rundt Hovden som er den mest krevende hva gjelder både utholdenhet og kunnskap om ferdsel i bratt terreng. Dette som følge av skredutsatt område.

WGS84
Start: 59.574027, 7.283678
Topp: 59.577352, 7.2048

Parkering: Ved veibom. Ingen offisiell parkering. Vis hensyn til Breive pumpestasjon og øvrig trafikk.

Tidsbruk: Ca. 4-5 timer

Høydeforskjell: 416 m.

Himmelretning: Sørøst

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.