«Det snør ikke skispor»

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Løypepreparering

Hovden Løypekjøring er et kommunalt selskap som står for tilrettelegging av løypenettet i Bykle kommune. Fra 2020-2025 har Hovden Hytteservice kontrakt for å utføre det praktiske arbeidet som preparering, skilting og merking av løypene.

170 km. løyper prepareres både i skogsterreng og i høyfjellsterreng. Det jobbes kontinuerlig med å tilby et komplett løypetilbud. Til syvende og sist er det snø- og værforholdene som avgjør hvilke – og hvor mange løyper som kan prepareres.

Ved sesongstart, når er løype skal prepareres og åpnes opp for første gang, må snøen komprimeres/pakkes med belter for å lage en såle for videre preparering. Tråkkemaskinene veier fra 5 til 7 tonn, så med stedvis svært ujevnt og steinete underlag, er dette en krevende jobb før snøen har fått tid til å «sette seg» og man har en fast såle og kjøre på. Det er lettere der man kan kjøre på opparbeidde veier/stier, som i Hovden Langrennsarena, men store deler av løypenettet i kommunen vår ligger i høyfjellsterreng, hvor det ikke er mulig å tilrettelegge på samme måte. Mange skisteder har skogsveier, seterveier og andre vinterstengte veier der de kan kjøre løyper, så det dukker gjerne opp spørsmål om hvorfor man ikke kan kjøre på like lite snø hos oss. På turistkontoret bruke vi i perioder mye tid på å forklare hvordan ting henger sammen.

Ellers er det selvsagt stort fokus på sikkerhet. Dersom værforholdene i en løypetrasé vurderes å være risikable vil ikke løypa bli preparert. Alle løypene er merket med løypestikker samt kartoppslag og løypeskilt i løypekryssene.

Prioritering av løyper

Løypenettet i Bykle kommune strekker seg over et stort område og det er fastsatt prioriterings-rekkefølge på prepareringen.

Snøproduksjon

Hovden Hytteservice skal også stå for snøproduksjon i langrennsarenaen. Dette starter opp så snart vær- og temperaturforhold ligger til rette en gang i november – desember.

 

Løypebidrag fra deg

Preparering av løyper er svært kostnadskrevende og Hovden Løypekøyring ber derfor om et løypebidrag fra deg som benytter løypenettet.

For sesongen er dette kr. 850 pr. hytte/leilighet.

Bruk Vipps nr. 78 203 eller
konto nr. 3000 37 70970 (Iban-nr: NO 75 3000 37  70970 / SWIFT -kode SPSONO22xxx)

 

På forhånd takk for bidraget!

Før du legger ut på tur vil vi anbefale deg om å sjekke snø- og skirapporten. Den forteller deg hvilke løyper som er preparert samt litt om hvordan ski-forholdene er generelt.

Vi gjør også oppmerksom på at værforholdene i fjellet kan være svært harde og skiftende. En løype som er markert som ny-preparert kan raskt føyke igjen og dermed fremstå som upreparert. Husk dermed å være rustet for vær og vind og lær deg å respektere fjellvettreglene.

Søk

Nyhetsbrev