«Det snør ikke skispor»

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Skirapport Skirapport

Løypepreparering

Hovden Løypekjøring er et kommunalt selskap som står for tilretteleggelse av løypenettet i Bykle kommune. Hovden Hytteservice har oppdraget med det praktiske arbeidet som preparering, skilting og merking av løypene. Selskapet skal ivareta oppdraget fra 1. november 2020 og i en periode på fem år.

170 km. løyper prepareres både i skogsterreng og i høyfjellsterreng. Alle løypene er godt merket med løypestikker samt kartoppslag og løypeskilt i løypekryssene.
Til enhver tid bestrebes det etter å tilby et komplett løypetilbud men til syvende og sist er det snø- og værforholdene som avgjør hvilke – og hvor mange løyper som kan prepareres. Det er stort fokus på sikkerhet og dersom værforholdene i en løypetrasé vurderes å være risikable vil ikke løypa bli preparert.

Før du legger ut på tur vil vi anbefale deg om å sjekke snø- og skirapporten. Den forteller deg hvilke løyper som er preparert samt litt om hvordan ski-forholdene er generelt.

Vi gjør også oppmerksom på at værforholdene i fjellet kan være svært harde og skiftende. En løype som er markert som ny-preparert kan raskt føyke igjen og dermed fremstå som upreparert. Husk dermed å være rustet for vær og vind og lær deg å respektere fjellvettreglene.

Prioritering av løyper

Løypenettet i Bykle kommune er stort og det er fastsatt prioriterings-rekkefølge på prepareringen.

Snøproduksjon

Hovden Hytteservice skal også stå for snøproduksjon i langrennsarenaen. Dette vil starte opp så snart værforhold og temperatur tillater det i november – desember.

Løypebidrag

Preparering av løyper er svært kostnadskrevende og Hovden Løypekøyring ber derfor om et løypebidrag fra deg som benytter løypenettet.

For sesongen 22/23 er dette kr. 850 pr. hytte/leilighet.

Bruk Vipps nr. 78 203 eller
konto nr. 3000 37 70970

På forhånd takk for bidraget!

Søk

Nyhetsbrev