Topptur

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Topptur

Det er mange fine muligheter for toppturer i kommunen vår – og i nabokommunene. Vi har utarbeidet sju turforslag til deg, i samarbeid med flere toppturentusiaster. De fleste av disse ligger nær riksvei 9 og er relativt enkle å komme til. Kom gjerne innom turistkontoret for å få med kart og informasjon om turene.

Ingen av turene er merket i terrenget så det kreves at du har kunnskap om å lese kart og, ikke minst, å kunne lese terrenget. Du må ha kunnskap om skredfare og kunne vurdere denne ut fra dagens vær- og føreforhold. Det er ikke tilrettelagte parkeringsplasser i disse områdene, så det kan være en utfordring enkelte steder i høysesongene. Vi anbefaler varmt å benytte deg av guidede turer, skredkurs eller lignende! Det er en del å sette seg inn i for å få en god og trygg opplevelse, så man får gjerne godt utbytte av å gå sammen med en guide.

Her er noen gode tips for trygge turer!

Så må man også kjenne til ferdselsbegrensninger/forbud. Først og fremst at det er ferdselsforbud i kalvingsområder fra 25. april til 31. mai. Dette finner du mer informasjon om på turkartet vårt og på denne nettsiden (velg «Naturområder på land», «Restriksjoner i verneområder» og «ferdselsforbud»).

Lær deg også villreinvettreglene:

1. Ikke forstyrr villreinen, velg et annet område dersom det er kjent at det er villrein i området du hadde tenkt å besøke.

2. Unngå å ferdes i villreinområder under kalvinga i mai, noen steder er det ferdselsforbud.

3. Følg merkede løyper så langt som mulig.

4. Ha kontroll på hunden og sett deg inn i lokale båndtvangsregler.

5. Hold deg i ro hvis du ser villrein, slik at den kan trekke unna uforstyrret.

6. Bruk kikkert og hold avstand.

 

 

Enkle toppturer for nybegynnere

Topptur på ski til Svånuten

Topptur på ski til Glidbjørgsnuten

Topptur på ski til Kaldsfjødd

Krevende toppturer

Topptur på ski til Vråstøylsfjellet

Topptur på ski til Storenut

Topptur på ski til Søre Hartevassnuten

Topptur på ski til Lisle Storenut

Toppturer i Valle

Topptur på ski til Hengjefjell

Topptur på ski til Holfjell

Topptur på ski til Strandenuten

Ønsker du topptur-kurs eller guide på turen?

Gjennom hele vinteren arrangeres det guidede toppturer og kurs i fjellene rundt Bykle og Hovden. Erfaren og kyndig guide sørger for at du får en trygg og god opplevelse på vei opp så vel som på vei ned.

Les mer

God planlegging er halve turen

Før du legger ut på tur bør du innhente informasjon om snø- og værforhold. Turistkontoret, skiskolen og skiutleien vil kunne gi opplysninger. Det er utarbeidet kartblader med informasjon om toppturene, og dette kan du få med deg fra turistkontoret.

I tillegg må du følge med på og lære deg å lese viktig informasjon:
varsom.no

Guiding, veiledning og utstyrsleie

Søk

Nyhetsbrev