Barnevennlige skiløyper på Hovden

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Barnevennlige skiløyper på Hovden

Velge en løype hvor minstemann kan teste skiene, både bortover, nedover og i oppoverbakke, uten at bakkene blir for bratte eller for lange.

Hovden langrennsarena er et supert sted å ta med barna. Fra parkeringen går du først helt til enden av stadion og deretter tar du til høyre mot Røyrvikåsen. Følg yttersløyfa langs Hartevatn. Hele runden er ca. 2,5 km. men det er ingen skam å snu når minsten føler for det. 

Dersom minsten er klar for større utfordringer, er det bare å utforske hele langrennsarenaen, med sine motbakker og utforkjøringer, korte og lange rundløyper. Uansett er det et allsidig terreng med stor variasjon som gjør det motiverende å gå på ski, og det er kort vei tilbake til start og bilparkering.

Selv om dette er et treningsanlegg og mange aktive skiløpere befinner seg her, er småtassene velkommen. Løypene er brede og gir plass til alle, men det er alltid hyggelig å vise hensyn til andre. Lær gjerne minsten å følge det høyre sporet, og forsøk å unngå å gå for mange i bredden slik at de som kommer bak har mulighet til å passere. Er det behov for en rastepause, er det mange fine og lune plasser utenfor- og like i nærheten av sporet.

Se løypekart.

Søk

Nyhetsbrev