Snø- og skirapport

Hvilke langrennsløyper er nypreparerte?

Vi anbefaler å sjekke føremeldingen i tillegg til live prep langrennsløyper, da føremeldingen kan inneholde flere nyttige opplysninger.

Detaljert og oppdatert informasjon om temperatur, vind, nedbør og ev. snødybde, finner du på sidene til yr.no.  Tips: Sjekk vindforholdene der du vurderer å gå på tur, ved å søke opp fjell/sted i nærheten. Det kan være store geografiske variasjoner.

REGLER FOR LØYPEVETT:

1. Vis hensyn og vær vennlig mot andre skiløpere

Det er hyggelig å bli møtt med et smil eller et hei. Hensyn til andre og en porsjon raushet bidrar til god stemning.

2. Vær spesielt hensynsfull og oppmerksom mot barn, eldre og bevegelseshemmede

Ta ekstra hensyn til alle som ikke kan bevege seg like fort, eller som trenger litt ekstra plass. Og vi kan vel alle sette pris på en liten oppmuntring 😊

3. Det er høyrekjøring også i skiløypa

4.  I bakker har de som går oppover «vikeplikt» for de som kommer ned. Følg med og gi plass.

5. Den som kommer ned en bakke må om nødvendig varsle

Du kan gjerne rope «løype», så andre får med seg at du kommer. Du har likevel ansvar for å kunne bremse opp og stoppe når det trengs – så ikke tenk at det er «fritt fram» selv om du har forkjørsrett ned en bakke. Om du faller, særlig på uoversiktlige steder, prøv å komme til siden/ut av løpa for å unngå påkjørsel bakfra.

6. Den som kommer bakfra har ikke forkjørsrett

Skal du forbi noen, må du ut av evt. spor og gå rundt den/de du vil forbi.

7. Trekk ut av løypene når dere slår av en prat eller tar en pause

 8. Hundeeiere må vise ekstra hensyn og ha full kontroll over hunden

Det er til tider mange med hund i løypene. Tren gjerne opp hunden til å holde til høyre. Husk at noen er redde for hunder og særlig skremmende kan det være når en hund kommer løpende imot. I høysesong kan det være lurt å vurdere om hunden bør bli hjemme. Så er det utrolig nok fortsatt nødvendig å minne om å fjerne hundelort fra løypa – og ikke la hundeposer ligge igjen, det er verre enn noe annet. Et alternativ til hundepose er å ha med en lekespade eller lign. og fjerne lort dit ingen risikerer å «treffe på den igjen». Selv om den tilsynelatende forsvinner i nysnø i kanten av løypa, så dukker den opp igjen – før eller siden. Ergo må den et godt stykke ut av løypa – eller kastes i søpla.

9. Skiløpere som er ute på treningstur har ingen særrettigheter

10. Det er ikke god skikk å gå på beina i skiløypene, oppsøk vintervandrevegene våre. 

Oppsøk vintervandreveger eller trugeløyper om du vil gå til fots. I tillegg finnes det gangveier og småveier hvor det kan være riktig hyggelig å gå på fottur.

11. Lær deg villreinvettreglene, som du finner på denne siden

Er det pudder i bakken?

Søk

Nyhetsbrev