Hovdenuten – rundtur 4 km

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Værmelding Værmelding

Hovdenuten – rundtur 4 km

Topptur eller rundtur - nå med sherpatrapper! Uansett får du flott utsikt til alle kanter fra Hovdenuten, 1119 moh.

Dette er en flott familietur, og barn fra 5 år kan klare å gå her. Stien starter i bunnen av hyttefeltet Fjellparken, og vi anbefaler å gå i retning med klokka. Totalt er turen på ca. fire kilometer. Høsten 2021 har en god del av den planlagte sherpastien blitt fullført, og dette arbeidet fortsetter i 2022, da også på baksiden av nuten. Dette er likevel en til dels krevende tur, så dersom du har liten erfaring med å gå i bratt terreng, kan det oppleves utfordrende å gå her.

På toppen er det utsikt til alle kanter, og ved utsiktspunktet er det kart og postkasse med gjestebok.

For familier tar turen opp ca. 1,5 time. Du kan enten gå samme vei ned eller fortsette på merket sti som går ned Breiveskaret og videre til toppen av hyttefeltet Fjellparken. I denne delen av turen er det noe løs stein og noen fuktige myrpartier, og det anbefales derfor solid fottøy.

Vi gjør oppmerksom på at det er ikke tilrettelagt for parkering ved starten av turen (i Hovden Fjellpark), så dersom man ikke kan la bilen stå, er det viktig at man parkerer på offentlig P-plass, for eksempel i sentrum. Eventuelt ved Hovden Alpinsenter.

Last ned kartblad

Otrosåsen – også med barnevogn

Hartevassnuten – rundtur 4 eller 7 km

Nos – tur-retur 4 km

Ta stolheis til fjells

Topptur på Hovden

Søk