Topptur på ski til Vråstøylsfjellet

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Topptur på ski til Vråstøylsfjellet

Vråstøylsfjellet ligger nær Bykle sentrum, lett tilgjengelig fra RV9, og regnes som en av de bratteste toppturene i vårt område. Utforkjøringen går i renner midt på fjellet, og ved store snøfall kan det legge seg mye snø her. Turen krever gode skiferdigheter og mestring av korte og kjappe svinger.

Når du kommer nordfra, starter oppstigningen der gamleveien tar av til Bykle. Det finnes en liten lomme ved veien, men av trafikale hensyn anbefales det å parkere ved Bykle samfunnshus. Fra veien skrår du
oppover i fjellsiden, og til slutt går du rett opp de bratte rennene som du senere skal kjøre ned. Det kan være en fordel å bruke stegjern ved oppstigningen. Alternativt kan du gå opp fra vestsiden - med lysløypa som utgangspunkt.

Toppen av Vråstøylsfjellet er selvsagt utsatt for vær og vind, men rennene ligger forholdsvis beskyttet.
De ligger sørvendt, og dermed er det liten risiko for skavler av vindtransportert fokksnø. Dette kan du derimot få dersom du beveger deg mot østsiden av fjellet.
Merk at toppen er såpass bratt at det kan gå skred i rennene.
 

WGS84
Start: 59.361567, 7.360582
Topp: 59.375654, 7.358844

Parkering: Bykle Samfunnshus, 600 meter fra start.

Tidsbruk: 2 timer

Høydeforskjell: 520 m.

Himmelretning: Sør 

LA OGSÅ NEDTUREN BLI TIL EN OPPTUR
Tenk sikkerhet og finn trygge løypevalg. Våre rutealternativer er kun veiledende. Du må lese terrenget nøye, og velge tur og spor etter dagens forhold. All ferdsel er på eget ansvar.

Last ned kartblad

Søk

Nyhetsbrev