2000-tallet

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Værapport Værrapport

Dette er en side som forteller om Hovdens historie.
I forbindelse med markering av 50 år med moderne reiseliv er det skrevet ulike historier om Hovdens reiselivsbedrifter. Dette er en av disse. Det kan være at bedriften som omtales ikke lenger er åpen eller har endret driftsform. I faktaboksen vil det eventuelt være link til dagens bedrift.

Denne siden er under utarbeidelse. Siden kan inneholde feil og mangler.

2000

Det blir foretatt investeringer som for alvor setter fart på utviklingen av Hovden Skisenter. 4-seters stolheisen (”Hovdenbanen”) fra 1989 blir demontert og solgt til et skianlegg i Sverige, og blir erstattet med en ny, moderne koblingsbar stolheis kalt ”Hovden-expressen”. Med en kapasitet på 2400 personer pr. time og en kjøretid til toppen av Nos på 6 minutter bidrar denne heisen vesentlig til videreutviklingen av Hovden som turistdestinasjon.

 

Gammelt bilde av, den gang, moderne toppstasjon for Hovdenekspressen. Foto
Toppstasjon for Hovdenekspressen. Foto: Øystein Kvanneid

 

2001

Nye Hovdehytta er klar til å ta imot gjester. Nå som leilighetsbygg med velutstyrte leiligheter for selvhushold, men også med en fin restaurant med a-la-carte-servering.

På Hovden Skisenter ble det gamle T-trekket byttet ut med et nytt og det blir investert i nye snøkanoner samt tråkkemaskin med vinsj.

2002

Ørnefjell Golfbane står ferdig, her er det 9-hulls bane og klubbhus.

Nytt billettsystem på Hovden Skisenter.

Turistkontoret flytter til Fjellgardstun. Sammen med Bykle kommune utarbeider turistkontoret en masterplan for kommunen.

2004

Hovden Skisenter får et nytt servicebygg på ca. 2100 m2 som erstatter kafeteriabygget fra 1976. Det nye bygget inneholder kafeteria, bistro, afterski, skiutleie og skipatrulje.

Hovden Alpinsenter servicebygg med afterski, kafé, skishop og skiutleie. Foto
Hovden Alpinsenter servicebygg. Foto: Pål Bugge

2005

I mars godkjenner Miljøverndepartementet planen om Breive-utbyggingen. Siden Hovden Skisenter og berørte grunneiere ikke kan enes om utbygging i området, blir saken avgjort ved ekspropriasjon.

I desember åpner Kiwi – Hovden.

Det blir etablert noen nye langrennsløyper, og noen blir endret pga. grunneierinteresser.  Nye løyper er Auversvatn-Maurli-Badstogdalen, Remestøylflotti, Stussli og Fjellparken. Løypa Stemtjønnuten forsvinner, Lundane forkortes og Auversvatn legges om. Velforeningene bidrar med kr 40 000 til løypekjøringen.

Hovden Høyfjellhotell fikk, etter mange års eierskap og drift av Kari og Ole P. Bruun, nye eiere; Per Gunnar Andersen og Tarald Nomeland.

2006

Første byggetrinn av forretningsbygget Nye Hovdetun er ferdig, byggetrinn to blir ferdig i 2007.

2007

Nytt snøkanonanlegg til hovedløypa «Mor Åse».

Hovden Løypekøyring blir stiftet og tar fra og med desember over ansvaret for preparering av langrennsløyper.

2008

Breive-siden av Hovden Skisenter åpner med en ny, 4-seters stolheis samt et topptrekk videre til Storenos. Med denne utvidelsen på sju nedfarter øker skisenteret sin heiskapasitet med 60 %, og får totalt 26 nedfarter med til sammen 23 løyper. Hovden er nå det sjette største alpinanlegget i Norge.

Fire-seters stolheis og utsikt over Breivevatnet og omkransende fjell. Foto
Breiveheisens første tur 15.12.08

Hovden Skisenter ansetter en parkansvarlig for satsingen på terrengpark.

Hovden Løypekjøring kjøper inn ny tråkkemaskin til kr 2 mill. med tråkkebredde på 4,5-5 meter.

Hovdestøylen blir bygd ut med 30 nye leiligheter og parkeringskjeller.

Bjåen Fjellstove blir, som det første serverings- og overnattingsstedet i Norge, sertifisert som Norsk Økoturisme-bedrift.

2009

På Hovden Skisenter investeres det i skibånd for de minste i Tusseland. I tillegg utvides snøkanonanlegg på både Hovden- og Breive-siden.

Hovden Løypekjøring kjøper inn enda en stor tråkkemaskin.

60-tallet

Gå til 60-tallet

70-tallet

Gå til 70-tallet

80-tallet

Gå til 80-tallet

90-tallet

Gå til 90-tallet

2010-tallet

Gå til 2010-tallet

Søk

Nyhetsbrev