1981

Hovden Sport ble startet opp av Andrew Benjamin og åpnet 11. desember 1981. Sportsbutikken var først i Hovden Varesenter, senere flyttet butikken til Furumo og deretter til Fjellgardstun, hvor den fremdeles holder til (2018).

Gammelt bilde av Andrew Benjamin, innehaver og driver av Hovden Sport fra 1980. Viser tidsriktige ski fra 80-tallet. Foto
Andrew Benjamin, innehaver og driver av Hovden Sport fra 1980.

1982

Vinteren 1981/82 var det første året Hovden kunne tilby preparerte langrennsløyper. De ble preparert ved hjelp av snøskuter med sporkall. Driften av dette kostet reiselivslaget kr 25 000. Neste sesong ble det forlangt kr 60 000 for løypeprepareringen, og med denne prisøkningen begynte reiselivslaget å vurdere kjøp av løypemaskin til kr 100 000. Dette var noe nærliggende skidestinasjoner allerede hadde skaffet seg.

1985

HovdenFerie Service AS blir stiftet. Selskapets aksjonærer består bl.a. av Bykle kommune samt eiere/drivere av turist- og servicebedrifter på Hovden og i Bykle. Selskapet har som formål å markedsføre Hovden i inn- og utland, og har ansvar for følgende: Turistkontoret (helårlig), drift av Hegni Friluftsområde sommerstid, langrennsløypene (administrasjon og drift) samt fellestiltak for reiselivsbedriftene som annonsering, messer, utarbeidelse av brosjyremateriell m.m.

Gammelt bilde fra 80-tallet av reiselivssjef Roy Odd Schøyen . Foto
Hovden Reiselivslag ansatte den første turistsjefen Roy Odd Schøyen.

1986

Gamle Bykle Hotell brenner ned.

Det ble bygd en 4-seters stolheis ved siden av ”Storenos-banen” (2-seters stolheis). Denne fikk navnet ”Hovdenbanen” og var også med faste klemmer, men økte kapasiteten i anlegget betydelig, selv om turen til toppen av Nos fremdeles tok ca. 15 min. Samtidig ble det gjort en avtale mellom Carl Ragnar Carlson og Bykle kommune om overtakelse av aksjene i selskapet, og Anne Dorte Carlson overtok etter sin far som daglig leder av Hovden Skisenter.

Gammelt bilde av Hovdens første fire-seters stolheis. Tre passasjerer hopper raskt av stolen ved avstigning. Foto
Avstigning på den nye 4-seters stolheisen som ble satt opp i 1986

1989

I desember åpner Hovden Alpin Appartments.