Denne siden er under utarbeidelse. Siden kan inneholde feil og mangler.

1980

Hovdestøylen Hotell, nå Hovden Resort, åpnet til påske. Hovden Appartmentshotell åpnet i juni.

Hovden Sport ble startet opp av Andrew Benjamin i desember. Først i Hovden Varesenter, senere flyttet butikken til Furumo, deretter til Fjellgardstun, hvor den fremdeles holder til (2018).

Andrew Benjamin startet Hovden Sport

1982

Vinteren 1981/82 var det første året Hovden kunne tilby preparerte langrennsløyper. De ble preparert ved hjelp av snøskuter med sporkall. Driften av dette kostet reiselivslaget kr 25 000. Neste sesong ble det forlangt kr 60 000 for løypeprepareringen, og med denne prisøkningen begynte reiselivslaget å vurdere kjøp av løypemaskin til kr 100 000. Dette var noe nærliggende skidestinasjoner allerede hadde skaffet seg.

1985

HovdenFerie Service AS blir stiftet. Selskapets aksjonærer består bl.a. av Bykle kommune samt eiere/drivere av turist- og servicebedrifter på Hovden og i Bykle. Selskapet har som formål å markedsføre Hovden i inn- og utland, og har ansvar for følgende: Turistkontoret (helårlig), drift av Hegni Friluftsområde sommerstid, langrennsløypene (administrasjon og drift) samt fellestiltak for reiselivsbedriftene som annonsering, messer, utarbeidelse av brosjyremateriell m.m.

1989

I desember åpner Hovden Alpin Appartments.

Gamle Bykle Hotell brenner ned.

Det ble bygd en 4-seters stolheis ved siden av ”Storenos-banen” (2-seters stolheis). Denne fikk navnet ”Hovdenbanen” og var også med faste klemmer, men økte kapasiteten i anlegget betydelig, selv om turen til toppen av Nos fremdeles tok ca. 15 min. Samtidig ble det gjort en avtale mellom Carl Ragnar Carlson og Bykle kommune om overtakelse av aksjene i selskapet, og Anne Dorte Carlson overtok etter sin far som daglig leder av Hovden Skisenter.

Avstigning på den nye 4-seters stolheisen som kom i 1989