1970

Triangel Sportell åpnet julen 1970, og etter eierskifte i 1989 endret det navn til Hovden Høyfjellsenter (33 hytter, hostell, miniappartements, diskotek og pub).

TV-mast og omformer ble satt opp på Storenos dette året, og dermed kunne man omsider se TV på Hovden også. Utbyggingen av masten omfattet kanal for mobiltelefon og for Røde Kors-samband i området.

Hovden Skisenter ønsket at flere aktive alpinister benyttet anlegget, og var derfor en pådriver for å få etablert Hovden Skiklubb. Den ble stiftet i 1970 og var forløperen til Hovden Sportsklubb. Skiklubben var offisiell arrangør av renn som ble holdt henholdsvis på Hovden Skisenter og i Dyreskar Sommerskisenter.

Gammelt bilde fra 70-tallet av personer fra Hovden sportsklubb på tur til Dyreskar sommerskisenter. Foto
Hovden skiklubb samlet til renn ved Dyreskar sommerskisenter i juli 1974. (Foto: Per Breivegen)

1973

I 1973 kjøpte Carl Ragnar Carlson et brukt skitrekk fra Tryvann Skisenter i Oslo. Det sies at dette var det første moderne skitrekket i landet, og en gjeng fra Hovden tok turen til Oslo, demonterte skitrekket, reiste tilbake til Hovden og monterte det der. Den lokale gjengen besto trolig av Bjug Solli, Harald Flaten (Breive), Bjørgulv Hovden og Per Tveiten. Kanskje andre også. T-trekket fikk etter hvert navnet «Bukkentrekket». Trolig av Carl Ragnar Carlson, som gjerne tok utgangspunkt i Peer Gynt og den lokale reinsdyrhistorien når løyper og heiser skulle få et navn. Mor Åse-løypa (fikk kallenavnet «Danskeløypa» etter hvert), løypa Bukken og Bukkentrekket er andre eksempel. Etter hvert kom Simlene til, mens Nåløyet, Bratthenget og Humplehenget refererte mer til terrengformene. Bukkentrekket gjorde nytta fram til 1980-tallet, men gikk kun i høysesongene etter at nytt Støylstrekket kom i 1981.

1976

Dette året ble det bygd en ny og stor kafeteria og skiutleie i skisenteret, som arvtaker for Gamle Gaard.

1977

Fjellfly blir etablert dette året.

1978

Hovden Varesenter åpner, dagligvarebutikk som senere har vært i ulike kjeder (Ica, Coop Extra i alle fall). Kjetil Uleberg satte opp bygget som overtok etter Landhandelen som hadde vært i Ulebergfamiliens drift i mange år (der Hovden Kunsthandel holder til i dag). Det nye bygget ble leid ut til drivere av dagligvarebutikken, blant annet Kjell Fritzmann.

1979

Med økende hyttebygging og tilstrømming av turister ble det også behov for turistkontor på Hovden. Dette ble åpnet i juni 1979 av det nystartede Hovden og Bykle Reiselivslag. Shell bensinstasjon åpnet også dørene til jul dette året. Hovden sentrum vokser fram.