1970

Triangel Sportell åpnet julen 1970, og etter eierskifte i 1989 endret det navn til Hovden Høyfjellsenter (33 hytter, hostell, miniappartements, diskotek og pub).

TV-mast og omformer ble satt opp på Nos dette året, og dermed kunne man også på Hovden se på TV. Utbyggingen av masten omfattet kanal for mobiltelefon og for Røde Kors-samband i området.

Hovden Skisenter ønsket at flere aktive alpinister benyttet anlegget, og var derfor en pådriver for å få etablert Hovden Skiklubb. Den ble stiftet i 1970 og var forløperen til Hovden Sportsklubb. Skiklubben var offisiell arrangør av renn som ble holdt henholdsvis på Hovden Skisenter og i Dyreskar Sommerskisenter.

Gammelt bilde fra 70-tallet av personer fra Hovden sportsklubb på tur til Dyreskar sommerskisenter. Foto
Hovden skiklubb samlet til renn ved Dyreskar sommerskisenter i juli 1974. (Foto: Per Breivegen)

1973

I 1973 kjøpte Carl Ragnar Carlson et brukt skitrekk fra Tryvann Skisenter i Oslo. Det sies at dette var det første moderne skitrekket i landet, og en gjeng fra Hovden tok turen til Oslo, demonterte skitrekket, reiste tilbake til Hovden og monterte det der.

1976

I perioden etter stolheisens inntog ble det bygd mange nye hytter på Hovden, og turisttrafikken økte. Det førte til at ”Tryvanntrekket” ble demontert i 1976, og det ble satt opp et nytt og lengre skitrekk ved siden av. Dette fikk navnet Støylstrekket og er senere blitt modernisert og bygd om, men er fremdeles i bruk. Dette året ble det også bygd en ny og stor kafeteria/skiutleie i skisenteret.

1977

Fjellfly blir etablert dette året.

1978

Hovden Varesenter åpner.

1979

Med økende hyttebygging og tilstrømming av turister ble det også behov for turistkontor på Hovden. Dette ble åpnet i juni 1979 av det nystartede Hovden og Bykle Reiselivslag. Shell bensinstasjon åpnet også dørene til jul dette året. Hovden sentrum vokser fram.