Om Hovden og Bykle
– fjellbygda og «fjellbyen» øverst i Setesdal

Mellom Bjørnarå i sør og Bjåen i nord ligger Bykle og Hovden, der fjellbygda Bykle er administrasjonssenteret i kommunen. Her er pulsen lav, og du treffer gjerne på sindige byklarar omkranset av naturen som preger bygda og folket.

«Fjellbyen» Hovden ligger høyt og fritt 800 moh. Hovden har et relativt urbant preg, med tanke på at sentrum ligger så høyt over havet. Dette gir Hovden et særpreg, og her trenger du ikke å gå langt for å kjenne på høyfjellsfølelsen. Hovden er godt utbygd som turiststed både sommer og vinter.

Er du på gjennomreise, enten nordover eller sørover, er det flere gode grunner til å stoppe. Her finnes en rekke aktiviteter, spisesteder og overnattingsmuligheter.

På Hovden er det mange gode fiskevann og fine turstier. Blant annet er toppturene en populær familieaktivitet. På varme sommerdager er Hegni friluftsområde et populært sted enten du ønsker å bade, fiske, sykle leie båt/kano eller gå tur. I tillegg kan du ta sommerheisen til topps, for fottur, eller downhill-sykling.

Hovden Badeland er et helårsåpent paradis for barn i alle aldre, og her finner du også Hovden Treningssenter. Sett gjerne av tid til en runde på Ørnefjell Golfbane, som ligger 720 moh. De vakre omgivelsene gir spillet en ekstra dimensjon.

Om vinteren tilbyr Hovden Alpinsenter nedfarter tilpasset alle nivåer, noen er flombelyste og har kveldsåpent flere dager i uken. I tillegg appellerer Alpinsenteret til ungdom som har lyst til å boltre seg i en av landets beste terrengparker.

Hovden og omliggende områder har et nett av langrennsløyper på 170 kilometer, stort sett sammenhengende. Dette gir mange muligheter til å kombinere og variere langrennsturen, med løyper som blir preparert daglig så langt forholdene tillater det. Alt fra skogsløyper til høyfjellsløyper i åpent terreng.

Søk

Nyhetsbrev