Om Hovden
– fjellbyen øverst i Setesdal

Mellom Bjørnarå i sør og Bjåen i nord ligger Bykle og Hovden, der Bykle er administrasjonssenteret i kommunen. Her er pulsen lav, og du kan gjerne treffe på sindige byklarar omkransa av naturen som preger bygda og folket.
«Fjellbyen» Hovden ligger høyt og fritt 800 moh. og er godt utbygd som turiststed både sommer og vinter. Er du glad i fjellet, er dette plassen for deg. Er du på gjennomreise, enten nordover eller sørover, har du flere gode grunner til å stoppe her. Her finnes en rekke aktiviteter, spisesteder og overnattingsmuligheter.

På Hovden er det mange gode fiskevann og fine turstier i høyfjellet. Blant annet er toppturene en populær familieaktivitet. På varme sommerdager er Hegni friluftsområde et populært sted enten du ønsker å bade, fiske, sykle eller gå tur.

Hovden Badeland er et helårsåpent paradis for barn i alle aldre, og her finner du også Hovden Treningssenter. Sett gjerne av tid til en runde på Ørnefjell Golfbane, som ligger 720 moh. De vakre omgivelsene gir spillet en ekstra dimensjon.

Om vinteren tilbyr Hovden 170 kilometer med langrennsløyper som blir preparert daglig. Alt fra skogsløyper i lavlandet til høyfjellsløyper i åpent terreng, så her finner du garantert noe som passer for deg. Hovden Alpinsenter har nedfarter tilpasset alle nivåer, og noen av disse er flombelyste og har kveldsåpent flere dager i uken.

Søk

Nyhetsbrev