Sett utfor

Bestill overnatting Overnatting Hva skjer? Hva skjer? Webkamera Webkamera Skirapport Skirapport

Høyt og herlig

Den første stolheisen til toppen av Nos ble anlagt så tidlig som i 1968. Siden den gang har Hovden Alpinsenter vært et av de største og mest moderne anleggene i Norge. Her finnes løyper for alle aldre og ferdighetsnivåer – fra de minste barna til aktive alpinister og snowboard-kjørere.
I anlegget er det 42,5 kilometer preparerte løyper fordelt på 33 traseer, her er tre stolheiser, fem skitrekk og, for de minste barna, et skibånd.
I servicebygget er det skiutleie, skishop, skikro, afterski og servicekontor.

Gutter i t-trekk

Hjelmpåbud

Hovden Alpinsenter var det første alpinsenter i Norge som innførte påbud om hjelm i alpinbakken. Påbudet gjelder for alle, store som små, samt i alle bakker. Kommer du uten hjelm i heisen, vil betjeningen nekte deg adgang. Hjelm kan selvsagt leies i skiutleien og barn opp til seks år får gratis leie.

Utgangspunktet for alpin skikjøring er fart, spenning og utfordringer på forskjellige nivåer. Det er derfor alltid forbundet med en viss risiko å stå alpint. Statistikken viser at hver femte skade i alpinbakkene er hodeskader og for å eliminere dette har Hovden Alpinsenter derfor valgt å innføre hjelmpåbud fra og med sesongen 2018/2019.

Når det gjelder kjøring i de ulike parkene vil det også bli innført påbud om å bruke ryggskinne. Hovden Alpinsenter anser hjelm og ryggskinne som en del av det alpine utstyret og ved en påkjørsel eller annen hendelse vil hjelm og ryggskinne redusere skadepotensialet dramatisk.

Vi ønsker deg en trygg, god og skadefri skikjøring.

Lek og moro i bakken

Hovden terrengpark – rødparken og blåparken

Klubben – Hovden Aktiv

Tusseland, barnas skiområde på Hovden

Aking i alpinbakken

Skiskole og skiutleie

Skiskole med Hovden Aktiv

Skiutleie på Hovden Alpinsenter – Hovden Aktiv

Carvingkurs for damer

Hovden Alpinsenter

Ligger sentralt på Hovden med ca 1 km til sentrum. Overnattingssteder ligger i en radius på 3 km.

Søk

Nyhetsbrev